Omletă cu spanac la cuptor

O omletă cu spanac la cuptor este un preparat minunat, rapid și foarte hrănitor. Este un mic dejun, un prânz sau o cină extrem de rapidă.

omleta cu spanac

Omleta cu spanac este un fel de mâncare hrănitor pe care eu nu îl prepar doar la micul dejun. Aleg, în multe seri aglomerate, să fac o omletă bogată, rapidă, care este foarte îndrăgită la noi acasă. 

De această dată am ales să fac omleta la cuptor. Îmi place această variantă, deși nu la fel de rapidă ca omleta făcută pe aragaz, pentru că în timp ce mâncarea se gătește, eu pot să îmi văd de alte treburi. În plus, imi place că este rumenă și aerată la mijloc. 

Omleta nu este vreo filosofie, mai ales cea la cuptor. Poate în cazul unei tortilla de patatas ai nevoie de ceva tehnică pentru a o realiza corect, sau în cazul omletei franțuzești, dar omleta la cuptor este floare la ureche. 

Ingrediente omletă la cuptor

Partea cea mai faină a acestui tip de omletă este că poți pune cam orice ce vrei și îți place. Singurul lucru la care nu aș renunța este cașcavalul ras din compozitie, dar în rest, de la broccoli, dovlecei sau roșii până la șuncă, salam, sau brânză tare de vaci, te poți juca cum vrei cu ingredientele și poți pune fix ce ai prin frigider. 

Iată ingredientele pe care le-am folosit eu:

  • 6 ouă mici
  • 100 grame de spanac sote
  • 100 grame de roșii cherry
  • 30 de grame de cașcaval ras
  • 30 de grame de telemea de vacă
  • 15 grame de unt, împărțit în cubulețe mici
  • 2 grame de sare

Pentru acest volum, în funcție de cât de mult dorești să crească, poți folosi atât o tigaie (pretabilă pentru cuptor) cu diametrul de 25 de centimetri, sau una cu diametrul de 20. Asemenea, tot pentru acest volum eu mai folosesc și un vas dreptunghiular de 23×16 cm. Ba chiar poți împărți compoziția într-o tavă pentru brioșe și vei avea mici omlețele cu aspect de brioșă. 

Eu am ales să folosesc spanac sote pentru că este aromat și își păstrează foarte multe dintre vitamine când este gătit în acest fel. Cu toate acestea, poți folosi și spanac congelat, pe care îl decongelezi, îl călești 2 minute în tigaie și îl scurgi bine de apă. 

Cum se prepară omleta la cuptor

Nimic mai simplu!

Se bat ouăle, însă nu foarte mult, doar cât să se omogenizeze albușul cu gălbenușul

Se adaugă cașcavalul ras și telemeaua

Se așează în tava sau tigaia dorită unsă în prealabil cu puțin ulei sau unt și se pun ingredientele celelalte: spanacul și roșiile cherry tăiate jumătăți și câteva cubulețe de unt, presărate pe alocuri. 

Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 25 de minute, sau până când este rumenă la suprafață 

Se scoate din cuptor și se decorează cu brânză rasă, ceapă verde, pătrunjel, sau toppingul tău preferat. 

Se lasă să se răcească câteva minute și se porționează pentru servire.

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
omleta cu spanac

Rețetă de omletă cu spanac la cuptor


Descriere

O omletă cu spanac la cuptor este un preparat minunat, rapid și foarte hrănitor. Este un mic dejun, un prânz sau o cină extrem de rapidă.


Ingrediente

Scaleaza

6 ouă mici

100 grame de spanac sote

100 grame de roșii cherry

30 de grame de cașcaval ras

30 de grame de telemea de vacă

15 grame de unt, împărțit în cubulețe mici

2 grame de sare


Instructiuni

  1. Se bat ouăle, însă nu foarte mult, doar cât să se omogenizeze albușul cu gălbenușul
  2. Se adaugă cașcavalul ras și telemeaua
  3. Se așează în tava sau tigaia dorită unsă în prealabil cu puțin ulei sau unt și se pun ingredientele celelalte: spanacul și roșiile cherry tăiate jumătăți și câteva cubulețe de unt, presărate pe alocuri.
  4. Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 25 de minute, sau până când este rumenă la suprafață
  5. Se scoate din cuptor și se decorează cu brânză rasă, ceapă verde, pătrunjel, sau toppingul tău preferat.
  6. Se lasă să se răcească câteva minute și se porționează pentru servire.
  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gătire: 25 min
  • Categorie: Mic Dejun
  • Bucătărie: Răomâneasc
Categorii: Mic Dejun

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.