Omleta cu spanac este un fel de mâncare hrănitor pe care eu nu îl prepar doar la micul dejun. Aleg, în multe seri aglomerate, să fac o omletă bogată, rapidă, care este foarte îndrăgită la noi acasă.
De această dată am ales să fac omleta la cuptor. Îmi place această variantă, deși nu la fel de rapidă ca omleta făcută pe aragaz, pentru că în timp ce mâncarea se gătește, eu pot să îmi văd de alte treburi. În plus, imi place că este rumenă și aerată la mijloc.
Omleta nu este vreo filosofie, mai ales cea la cuptor. Poate în cazul unei tortilla de patatas ai nevoie de ceva tehnică pentru a o realiza corect, sau în cazul omletei franțuzești, dar omleta la cuptor este floare la ureche.
Ingrediente omletă la cuptor
Partea cea mai faină a acestui tip de omletă este că poți pune cam orice ce vrei și îți place. Singurul lucru la care nu aș renunța este cașcavalul ras din compozitie, dar în rest, de la broccoli, dovlecei sau roșii până la șuncă, salam, sau brânză tare de vaci, te poți juca cum vrei cu ingredientele și poți pune fix ce ai prin frigider.
Iată ingredientele pe care le-am folosit eu:
- 6 ouă mici
- 100 grame de spanac sote
- 100 grame de roșii cherry
- 30 de grame de cașcaval ras
- 30 de grame de telemea de vacă
- 15 grame de unt, împărțit în cubulețe mici
- 2 grame de sare
Pentru acest volum, în funcție de cât de mult dorești să crească, poți folosi atât o tigaie (pretabilă pentru cuptor) cu diametrul de 25 de centimetri, sau una cu diametrul de 20. Asemenea, tot pentru acest volum eu mai folosesc și un vas dreptunghiular de 23×16 cm. Ba chiar poți împărți compoziția într-o tavă pentru brioșe și vei avea mici omlețele cu aspect de brioșă.
Eu am ales să folosesc spanac sote pentru că este aromat și își păstrează foarte multe dintre vitamine când este gătit în acest fel. Cu toate acestea, poți folosi și spanac congelat, pe care îl decongelezi, îl călești 2 minute în tigaie și îl scurgi bine de apă.
Cum se prepară omleta la cuptor
Nimic mai simplu!
Se bat ouăle, însă nu foarte mult, doar cât să se omogenizeze albușul cu gălbenușul
Se adaugă cașcavalul ras și telemeaua
Se așează în tava sau tigaia dorită unsă în prealabil cu puțin ulei sau unt și se pun ingredientele celelalte: spanacul și roșiile cherry tăiate jumătăți și câteva cubulețe de unt, presărate pe alocuri.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 25 de minute, sau până când este rumenă la suprafață
Se scoate din cuptor și se decorează cu brânză rasă, ceapă verde, pătrunjel, sau toppingul tău preferat.
Se lasă să se răcească câteva minute și se porționează pentru servire.
Printeaza
Rețetă de omletă cu spanac la cuptor
- Timp Total: 30 min
Descriere
O omletă cu spanac la cuptor este un preparat minunat, rapid și foarte hrănitor. Este un mic dejun, un prânz sau o cină extrem de rapidă.
Ingrediente
6 ouă mici
100 grame de spanac sote
100 grame de roșii cherry
30 de grame de cașcaval ras
30 de grame de telemea de vacă
15 grame de unt, împărțit în cubulețe mici
2 grame de sare
Instructiuni
- Se bat ouăle, însă nu foarte mult, doar cât să se omogenizeze albușul cu gălbenușul
- Se adaugă cașcavalul ras și telemeaua
- Se așează în tava sau tigaia dorită unsă în prealabil cu puțin ulei sau unt și se pun ingredientele celelalte: spanacul și roșiile cherry tăiate jumătăți și câteva cubulețe de unt, presărate pe alocuri.
- Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 25 de minute, sau până când este rumenă la suprafață
- Se scoate din cuptor și se decorează cu brânză rasă, ceapă verde, pătrunjel, sau toppingul tău preferat.
- Se lasă să se răcească câteva minute și se porționează pentru servire.
- Timp de preparare: 5 min
- Timp de gătire: 25 min
- Categorie: Mic Dejun
- Bucătărie: Răomâneasc
0 Comentarii