Napolitane delicioase cu nucă de cocos, afine și coajă de portocală

Mai mereu la mine acasa gasesti napolitane. Imi place sa le prepar si sa le mananc. De asemenea, sotul si copiii mei le adora. Am incercat aceasta reteta cu nuca de cocos, afine si coaja de portocala, iar ce a iesit a fost o adevarata incantare pentru papilele gustative.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 250 gr nuca de cocos, 250 gr unt
  • 1 cutie lapte conensat, afine
  • coaja de portocoala
  • 1 ciocolata

Mod de preparare:

Punem o oala cu apa pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cutia deschisa de lapte condensat pentru a se incalzi putin. Daca am adauga lapte condensat rece, ar fi dificil sa-l combinam cu unt.

Punem untul intr-o cratita pe foc. Il lasam sa se dizolve la foc mic. Cand s-a topit, adaugam incet, in fir subtire, laptele condensat incalzit. Adaugam apoi si nuca de cocos. Amestecam continuu.

Impartim crema obtinuta in jumatate. Punem o foaie de napolitana pe o tava, adaugam o parte din crema, afinele si coaja de portocala. Adaugam a doua foaie de napolitana si acoperim cu restul de crema.

Adaugam iarasi afine si coaja de portocala. Deasupra punem ultima foaie de napolitana si presam usor pentru ca fructele sa intre in crema.

Acoperim cu o foaie de copt si asezam o farfurie sau o punga de faina deasupra. Lasam napolitana intr-un loc racoros peste noapte, sau cel putin pentru 4 ore. Apoi, taiem napolitana felii si pregatim glazura de ciocolata.

Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un bol. O bagam in cuptorul cu microunde pana se topeste in totalitate. Trecem feliile de napolitane prin glazura dupa preferinta. Pofta buna si spor la gatit!