Lasagna rapidă la tigaie

Această rețetă de lasagna se prepară super rapid și este delicioasă. Ușor crocantă, cu multă brânză și cu un sos delicios din carne și roșii. Nu are vreo legătură cu rețeta „normală” de lasagna, dar este rapidă, este delicioasă și nu implică 45 de minute de spălat vase.

Lasagna rapidă la tigaie

Îmi place lasagna foarte foarte mult, dar se întâmplă uneori să îmi fie poftă și să nu am timpul necesar, sau să fiu mult prea obosită pentru a face o lasagna ca la carte. Așadar, pentru momentele în care ți-e poftă de carbohidrați cu multă brânză și carne, dar ești obosit și fără chef, există lasagna la tigaie. 

Încearcă această rețetă delicioasă de de lasagna, sau vezi rețeta de carbonara pas cu pas.

Am scos complet din această rețetă sosul bechamel, dar am compensat cu o cantitate impresionantă de brânză, pe principiul „de ce nu?”. Rețeta este super simplă, iar ingredientele sunt unele de bază și economice. În plus, timpul de preparare este de 35-40 de minute, mai ales că nu vei avea de tocat foarte multe legume. 

spaghete carbonara fara smantana

Prepară spaghete carbonara cremoase fară smântană, rețeta originală pas cu pas + ingrediente

Ingrediente lasagna simplă

  • Carne tocată. Ideal este să folosești un amestec de porc vită. Datorită conținutului mai mare de grăsime, amestecul este mai suculent și mai puțin fad decât carnea tocată de vită simplă. 
  • Suc de roșii. Vei avea nevoie de o passata de roșii pentru a crea sosul suculent al acestei lasagna. Poți folosi chiar și roșii tocate din conservă, dacă preferi. 
  • Legume. Vei avea nevoie de o ceapă generoasă în dimensiuni, un morcov și o tulpină de apio. 
  • Ceapă și usturoi. Savoarea sosurilor de carne este oferită de cele două ingrediente magice: ceapa și usturoiul. 
  • Vin roșu. Pentru un plus de savoare, eu am ales să folosesc puțin vin roșu. 
  • Foi de lasagna. Vei avea nevoie de 4-5 foi de lasagna, crude, pe care le vei rupe în bucăți rustice. 
  • Sare, piper, busuioc uscat. Condimentele nu pot lipsi din niciun preparat, iar pentru acesta eu am ales busuiocul uscat. Îl poți înlocui cu cimbru sau pătrunjel uscat. 
  • Brânză. Muuuuultă brânză. Nu prea contează ce alegi să folosești, doar să fie 250 de grame în total – cașcaval, mozzarela, gouda sau o combinație de ce ai prin frigider. 

Cum se prepară lasagna simplă

Lasagna la tigaie

Simplu ca bună ziua, așa se prepară această lasagna. Nu are vreo legătură cu rețeta „normală” de lasagna, dar este rapidă, este delicioasă și nu implică 45 de minute de spălat vase. 

Tocăm cubulețe ceapa, morcovul și apio. Într-o tigaie încălzim o lingură de ulei și călim ceapa. Când devine translucidă, se adaugă usturoiul zdrobit, morcovul și apio. Se mai călesc împreună 3-4 minute. 

Se adaugă carnea tocată și se mărunțește cu spatula sau cu lingura de lemn. Se călește împreună cu legumele până își schimbă culoarea. Se adaugă sarea, piperul și busuiocul uscat. 

Odată ce carnea nu mai este roz, se adaugă vinul și se mărește flacăra pentru 1 minut până se evaporă alcoolul. Se adaugă passata de roșii și se incorporează bine. 

Se iau 4-5 foi de lasagna și se rup, pe rând, în bucăți. Bucătile vor fi de forme și dimesniuni diferite. Așează-le peste sosul din tigaie astfel încât să acopere întreaga suprafață. Se dă focul încet și se pune capacul. Lasagna se gătește astfel pentru 25 de minute. 

După ce s-au scurs cele 25 de minute se adaugă brănză rasă din belșug și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade cu căldură de sus și se ține preț de încă 5-10 minute până se rumenește brânza. 

La final, se mai adaugă puțină brânză și se lasă acoperită câteva minute. Înainte de servire se ornează cu ceapă verde sau pătrunjel tocat. 

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lasagna rapidă la tigaie


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 40 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Descriere

Această rețetă de lasagna se prepară super rapid și este delicioasă. Ușor crocantă, cu multă brânză și cu un sos delicios din carne și roșii. Nu are vreo legătură cu rețeta „normală” de lasagna, dar este rapidă, este delicioasă și nu implică 45 de minute de spălat vase.


Ingrediente

Scaleaza

300 g de carne tocată

1 morcov (100-110 grame)

1 ceapă (150 de grame)

1 fir de apio

3 căței de usturoi

40 ml de vin roșu sec

450 ml de passata de roșii 

45 foi de lasagna 

1 linguriță de sare

½  linguriță de piper

1 linguriță de busuioc uscat


Instructiuni

  1. Se toacă cubulețe ceapa, morcovul și apio. Într-o tigaie se încălzește o lingură de ulei și se călește ceapa. Când devine translucidă, se adaugă usturoiul zdrobit, morcovul și apio. Se mai călesc împreună 3-4 minute.
  2. Se adaugă carnea tocată și se mărunțește cu spatula sau cu lingura de lemn. Se călește împreună cu legumele până își schimbă culoarea. Se adaugă sarea, piperul și busuiocul uscat.
  3. Odată ce carnea nu mai este roz, se adaugă vinul și se mărește flacăra pentru 1 minut până se evaporă alcoolul. Se adaugă passata de roșii și se încorporează bine.
  4. Se iau 4-5 foi de lasagna și se rup, pe rând, în bucăți. Bucățile vor fi de forme și dimesniuni diferite. Așează-le peste sosul din tigaie astfel încât să acopere întreaga suprafață. Se dă focul încet și se pune capacul. Lasagna se gătește astfel pentru 25 de minute.
  5. După ce s-au scurs cele 25 de minute se adaugă brănză rasă din belșug și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade cu căldură de sus și se ține preț de încă 5-10 minute până se rumenește brânza.
  6. La final, se mai adaugă puțină brânză și se lasă acoperită câteva minute. Înainte de servire se ornează cu ceapă verde sau pătrunjel tocat.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gătire: 35 minute
  • Categorie: Paste
  • Bucătărie: Internațională

Cuvinte: Lasagna la tigaie

© 2023 Mara Marin

Categorii: Paste | Cină

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.