Descriere
Rețeta de lasagna vegetariană pe care ți-o propun este simplă și rapidă. În plus, este o cină minunată pentru toate momentele în care vrei să reduci consumul de carne.
Ingrediente
Pentru lasagna
2 foi de lasagna
10–12 fire de sparanghel
1 ceapă
250 de grame de brânză ricotta
100 de grame de cașcaval afumat
1 linguriță de zeamă de lămâie
1 linguriță de sare
Pentru sosul bechamel
20 de grame de unt
1 lingură de făină
200 ml de smântână lichidă
1 linguriță de sare
½ linguriță de piper
Pentru topping
50 de grame de cașcaval afumat
50 de grame de parmezan
20 de grame de nuci mărunțite
½ legătură de pătrunjel
10 grame de migdale feliate
Instructiuni
- Vom începe prin a prepara umplutura cu ricotta.
- Într-o tigaie neaderentă încălzește o lingură de ulei si adaugă o ceapă tăiată fideluță. Călește-o timp de 15-20 de minute până devine aurie.
- Pune ceapa rumenită peste brânza ricotta și adaugă un vârf de linguriță de nucșoară, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper.
- Apoi, vom face sosul bechamel. Îți recomand cu mare cu mare căldură să îl faci tu acasă și nu să îl cumperi gata făcut.
- Pentru sosul bechamel vei topi 20 de grame de unt într-o crăticioară și vei adăuga o lingură rasă de făină.
- Amestecăm bine, bine, continuu, și prăjim făina 1-2 minute având grijă să nu ardem untul. Se adaugă treptat smântâna lichidă sau laptele până ce obținem un sos. Se potrivește de sare.
- Pregătim sparangelul. Îndepărtăm tulpina ațoasă de la bază, îl spălăm bine de tot și încingem o tigaie neaderentă.
- Punem firele de sparanghel în tigaie și le stropim cu ½ lingură de ulei. Îl rumenim rapid la foc iute, iute. Punem ¼ linguriță de sare și 1 linguriță de lămâie. Mișcăm tigaia rapid înainte și înapoi pentru a întoarce sparangelul. Îl gătim maxim 1 minut.
- Începem asamblarea lasagna.
- Într-o tavă (25×15 cm) punem 2 linguri din sosul bechamel și întindem pe toată baza și puțin pe marginile tăvii.
- Așezăm prima foaie de lasagna. Peste ea punem umplutura din ricotta, iar peste aceasta așezăm sparanghelul, intermitent, cu baza într-o parte și apoi cu vârful, până când întreaga suprafață este acoperită de fire de sparanghel.
- Peste sparanghel punem 50-60 de grame de cașcaval afumat ras.
- Așezăm cealaltă foaie de lasagna și punem restul de sos bechamel peste ea. Acoperim sosul bechamel cu cașcaval afumat și parmezan ras și presărăm nucile. Mai punem 15-20 de grame de parmezan.
- Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 190° de grade pentru 30 de minute.
- Când lasagna este gata, o ornăm cu pătrunjel tocat și felii de migdale.
- Timp de preparare: 20 minute
- Timp de gătire: 1 oră
- Categorie: Paste
- Bucătărie: Internațională