Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Reteta lasagna cu sparanghel

Rețetă lasagna cu sparanghel


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 1 oră 20 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Descriere

Rețeta de lasagna vegetariană pe care ți-o propun este simplă și rapidă. În plus, este o cină minunată pentru toate momentele în care vrei să reduci consumul de carne.


Ingrediente

Scaleaza

Pentru lasagna

2 foi de lasagna

1012 fire de sparanghel

1 ceapă

250 de grame de brânză ricotta

100 de grame de cașcaval afumat

1 linguriță de zeamă de lămâie

1 linguriță de sare

Pentru sosul bechamel

20 de grame de unt

1 lingură de făină

200 ml de smântână lichidă

1 linguriță de sare

½ linguriță de piper

Pentru topping

50 de grame de cașcaval afumat

50 de grame de parmezan

20 de grame de nuci mărunțite

½ legătură de pătrunjel

10 grame de migdale feliate


Instructiuni

  1. Vom începe prin a prepara umplutura cu ricotta. 
  2. Într-o tigaie neaderentă încălzește o lingură de ulei si adaugă o ceapă tăiată fideluță. Călește-o timp de 15-20 de minute până devine aurie. 
  3. Pune ceapa rumenită peste brânza ricotta și adaugă un vârf de linguriță de nucșoară, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper.
  4. Apoi, vom face sosul bechamel. Îți recomand cu mare cu mare căldură să îl faci tu acasă și nu să îl cumperi gata făcut. 
  5. Pentru sosul bechamel vei topi 20 de grame de unt într-o crăticioară și vei adăuga o lingură rasă de făină. 
  6. Amestecăm bine, bine, continuu, și prăjim făina 1-2 minute având grijă să nu ardem untul.  Se adaugă treptat smântâna lichidă sau laptele până ce obținem un sos. Se potrivește de sare.
  7. Pregătim sparangelul. Îndepărtăm tulpina ațoasă de la bază, îl spălăm bine de tot și încingem o tigaie neaderentă. 
  8. Punem firele de sparanghel în tigaie și le stropim cu ½ lingură de ulei. Îl rumenim rapid la foc iute, iute. Punem ¼ linguriță de sare și 1 linguriță de lămâie. Mișcăm tigaia rapid înainte și înapoi pentru a întoarce sparangelul. Îl gătim maxim 1 minut. 
  9. Începem asamblarea lasagna. 
  10. Într-o tavă (25×15 cm) punem 2 linguri din sosul bechamel și întindem pe toată baza și puțin pe marginile tăvii. 
  11. Așezăm prima foaie de lasagna. Peste ea punem umplutura din ricotta, iar peste aceasta așezăm sparanghelul, intermitent, cu baza într-o parte și apoi cu vârful, până când întreaga suprafață este acoperită de fire de sparanghel. 
  12. Peste sparanghel punem 50-60 de grame de cașcaval afumat ras. 
  13. Așezăm cealaltă foaie de lasagna și punem restul de sos bechamel peste ea. Acoperim sosul bechamel cu cașcaval afumat și parmezan ras și presărăm nucile. Mai punem 15-20 de grame de parmezan. 
  14. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 190° de grade pentru 30 de minute. 
  15. Când lasagna este gata, o ornăm cu pătrunjel tocat și felii de migdale.
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gătire: 1 oră
  • Categorie: Paste
  • Bucătărie: Internațională