Supă rece Gazpacho Andaluz

Vara pur și simplu nu este vară, fără o supă rece de gazpacho. Pregătește un delicios gazpacho andaluz, de casă, în 15 minute.

Supă rece gazpacho Andaluz

Cu cât vara este mai fierbinte, cu atât supa gazpacho este mai bună. Gazpacho Andaluz este, fără îndoială, unul dintre cele mai reprezentative feluri de mâncare din bucătăria spaniolă. Pe lângă faptul că este sățios, gazpacho este răcoros și plin de vitamine. La fel de bun și răcoritor ca salata de pepene roșu. Ambele merită încercate!

Gazpacho: Ingrediente pentru 5 persoane

Ingrediente gazpacho

Pentru supă

  • 800g de roșii bine coapte
  • 100 g de ardei roșu
  • 50 g de ceapa roșie 
  • 100 g de castravete proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 25 ml de oțet de vin roșu
  • 100 ml de ulei de măsline extra virgin
  • 75 g de pâine alba de casă uscată fără coaja veche de două zile
  • 200 ml de apa rece
  • Pătrunjel
  • Sare și piper după gust
  • Un praf de chimen măcinat
  • Sos tabasco

Pentru servire

  • Roșii cherry tăiate mărunt
  • Castravete tăiat cubulețe
  • Ulei de măsline
  • Pătrunjel tocat fin (opțional)
  • Crutoane de pâine
  • 2-3 ouă fierte tari (opțional, dar demențial)

Mod de preparare Gazpacho

  • 1  Începem prin a spăla roșiile, castravetele, ardeiul roșu. Scoate semințele de la ardei.
  • 2  Taie roșiile, castravetele, ardeiul și ceapa cubulețe. Toacă usturoiul și pătrunjelul. Taie pâinea cubulețe.
  • 3  Pune pâinea la înmuiat în apă cât să o acopere timp de 10 minute. Stoarce bine excesul de apă.
  • 4  Pune pâinea, roșiile, ardeiul, castravetele, ceapa, pătrunjelul și usturoiul într-un blender.
Ingrediente gaspacho în blender
  • 5  Adaugă treptat uleiul de măsline, oțetul din vin, sarea, piperul și chimenul.
  • 6  Mixează toate ingredientele până la omogenizare. Adaugă apă pentru a obține consistența dorită.
  • 7  Toarnă compoziția în boluri și dă-le la frigider 3-4 ore minim.

Servire

Supa gaspacho se servește cu roșii cherry tăiate sferturi, cubulețe de castravete, ardei, ceapă roșie, ulei de măsline și un strop de sos tabasco. Opțional poți adăuga crutoane.

Pont: dacă îți rămâne supă o poți folosi la o porție de paste în loc de sos.

Dacă ți-a plăcut rețeta lasă te rog o recenzie. Poftă buna!

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.