Garlic Bread

Un aperitiv pe cât de simplu, pe atat de delicios. Va fi iubit de toți prietenii tăi și de familie la petrecerile din grădină și la grătare. Este simplu, este decadent și este ideal pentru a fi servit unor grupuri mari.

Această rețetă de garlic bread este nu doar extrem de simplă, dar mai ales foarte gustoasă. Este un aperitiv minunat pentru petrecerile informale și va fi un hit la orice grătar. O poți prepara foarte ușor în cantități mai mari fără a mări timpul de gătire și fără a depune un efort suplimentar. 

Acest garlic bread este minunat alături de multe sosuri. Noi am folosit dulceață de ardei iute și sos marinara și a dispărut de pe masă în doi timpi și 3 mișcări înaintea celorlalte preparate mai cu „ștaif”. Așadar, îți recomand să folosești cu încredere această rețetă, mai ales pentru o petrecere în grădină și un grătar cu mulți prieteni. 

Pentru această rețetă de garlic bread poți prepara pâinea în casă, dar poți la fel de bine să cumperi o pâine de bună calitate de la brutărie sau supermarket și îți garantez că rezultatul final va fi absolut demențial. 

Ingrediente garlic bread

 • Pâine. Poți folosi pâinea ta preferată făcută în casă, sau poți cumpăra o pâine de bună calitate. Singura recomandare ar fi să folosești o pâine care nu este extraordinar de densă (o ciabatta, sau o pâine cu maia va funcționa excelent). 
 • Usturoi. Vei folosi o cantitate mare de usturoi, cel puțin două căpățâni, sau mai mult dacă vei dori să faci acest preparat pentru grupuri mari. 
 • Arpagic. Eu am ales să folosesc arpagic pentru că este dulce și mai aromat decât ceapa, dar poți folosi ceapă normală la fel de bine. 
 • Unt. Pentru a crea sosul care stă la baza acestui garlic bread vom folosi unt. 
 • Mozzarella și parmezan. Pâinea va fi îmbrăcată într-un strat generos de brânză pentru a ne bucura de un aperitiv cu adevărat decadent. 

Cum se prepara garlic bread

Garlic Bread

Se curăță două căpățâni de usturoi și 10-12 bucăți de arpagic. Usturoiul împreună cu ceapa se așează pe o folie de aluminiu, care la rândul ei se așează într-o tăviță. Se acoperă cu ulei din belșug și se închide folia de aluminiu. 

Se dau la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 1 oră – 1 oră și jumătate. Vei vrea ca usturoiul să fie ușor rumenit și caramelizat, fără a-l arde. 

Usturoiul caramelizat și ceapa se pun într-un castron, după ce scurgem cea mai mare parte din uleiul folosit pentru caramelizare. Se adaugă 50 de grame de unt, fulgi de chilli, sare și piper. Se pasează totul cu o furculiță sau cu un blender de mână până obținem o pastă omogenă. 

Pâinea se taie în două longitudinal (din acest motiv nu vei vrea o pâine foarte înaltă, ci mai degrabă lungă). Se unge una dintre jumătăți cu compoziția de usturoi și unt. 

Se rad 100 de grame de mozzarella și 20 de grame de parmezan și se presară peste pâine. Totul se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 15 minute. În ultimele 2 minute poți folosi funcția de grill pentru a rumeni brânza. 

Se servește cu sos marinara, dulceață de ardei iute sau miere. Este un aperitiv delicios și tare decadent. 

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garlic Bread

Rețetă Garlic Bread


 • Autorul: Mara Marin
 • Timp Total: 2 ore și 5 minute
 • Servire: 6 porții 1x

Descriere

Un aperitiv pe cât de simplu, pe atat de delicios. Va fi iubit de toți prietenii tăi și de familie la petrecerile din grădină și la grătare. Este simplu, este decadent și este ideal pentru a fi servit unor grupuri mari.


Ingrediente

Scaleaza

Pentru garlic bread

½ pâine

2 căpățâni de usturoi

1012 bucăți de arpagic sau o ceapă tăiată în sferturi

70 de ml de ulei pentru caramelizare

50 de grame de unt

1 linguriță de sare

linguriță de fulgi de chilli

¼ linguriță de piper

100 de grame de mozzarella

20 de grame de parmezan

Pentru servire

Sos marinara

Dulceață de ardei iute

Miere


Instructiuni

 1. Se curăță două căpățâni de usturoi și 10-12 bucăți de arpagic. Usturoiul împreună cu ceapa se așează pe o folie de aluminiu, care la rândul ei se așează într-o tăviță. Se acoperă cu ulei din belșug și se închide folia de aluminiu.
 2. Se dau la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 1 oră – 1 oră și jumătate. Vei vrea ca usturoiul să fie ușor rumenit și caramelizat, fără a-l arde.
 3. Usturoiul caramelizat și ceapa se pun într-un castron, după ce scurgem cea mai mare parte din uleiul folosit pentru caramelizare. Se adaugă 50 de grame de unt, fulgi de chilli, sare și piper. Se pasează totul cu o furculiță sau cu un blender de mână până obținem o pastă omogenă.
 4. Pâinea se taie în două longitudinal (din acest motiv nu vei vrea o pâine foarte înaltă, ci mai degrabă lungă). Se unge una dintre jumătăți cu compoziția de usturoi și unt.
 5. Se rad 100 de grame de mozzarella și 20 de grame de parmezan și se presară peste pâine. Totul se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 15 minute. În ultimele 2 minute poți folosi funcția de grill pentru a rumeni brânza.
 6. Se servește cu sos marinara, dulceață de ardei iute sau miere. Este un aperitiv delicios și tare decadent.
 • Timp de preparare: 25 minute
 • Timp de gătire: 1 oră 40 minute
 • Categorie: Aperitive

Mai multe rețete pe care sa le faci:

© 2023 Mara Marin

Categorii: Aperitive | Pâine

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.