Descriere
Frittata este un preparat tare simplu și versatil. De obicei, eu fac frittata cu orice legume am la îndemână, pentru a evita risipa, în timp ce ne bucurăm de un brunch copios și delicios.
Ingrediente
6 ouă mari
60 de ml smântână lichidă sau 30 de ml de lapte
150 de grame de cașcaval
30 de grame de parmezan
40 de grame de cheddar
150 de grame de roșii cherry tocate cubulețe
1 fir de ceapă verde (sau 2 dacă sunt mici)
1 dovlecel (180 de grame) ras
30 de grame de praz
20–30 de grame de mozzarela pentru topping
20 de grame de unt
Instructiuni
- Se toacă legumele cubulețe
- Se dă brânza pe răzătoare
- Se bat ouăle cu un praf de sare.
- Se încorporează legumele brânza și smântâna în ouăle bătute.
- Se tapetează cu unt o tavă cu diametrul de 23 de centimetri (sau o tavă pătrată cu latura de aprox. 20 de centimetri).
- Se toarnă compoziția în tavă și se rade mozzarella deasupra. Dacă dorești, mai poți adăuga jumătăți de roșii cherry deasupra.
- Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 25 de minute. Este gata atunci când s-a rumenit și nu mai tremură la atingere.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 25 minute
- Categorie: Mic Dejun
- Bucătărie: Italiană
Cuvinte: omleta la cuptor