Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frittata reteta rapida

Frittata rețetă rapida


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 35 minute
  • Servire: 4 porții 1x

Descriere

Frittata este un preparat tare simplu și versatil. De obicei, eu fac frittata cu orice legume am la îndemână, pentru a evita risipa, în timp ce ne bucurăm de un brunch copios și delicios.


Ingrediente

Scaleaza

6 ouă mari

60 de ml smântână lichidă sau 30 de ml de lapte

150 de grame de cașcaval

30 de grame de parmezan

40 de grame de cheddar

150 de grame de roșii cherry tocate cubulețe

1 fir de ceapă verde (sau 2 dacă sunt mici)

1 dovlecel (180 de grame) ras

30 de grame de praz

2030 de grame de mozzarela pentru topping

20 de grame de unt


Instructiuni

  1. Se toacă legumele cubulețe
  2. Se dă brânza pe răzătoare
  3. Se bat ouăle cu un praf de sare.
  4. Se încorporează legumele brânza și smântâna în ouăle bătute.
  5. Se tapetează cu unt o tavă cu diametrul de 23 de centimetri (sau o tavă pătrată cu latura de aprox. 20 de centimetri).
  6. Se toarnă compoziția în tavă și se rade mozzarella deasupra. Dacă dorești, mai poți adăuga jumătăți de roșii cherry deasupra.
  7. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 25 de minute. Este gata atunci când s-a rumenit și nu mai tremură la atingere.
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătire: 25 minute
  • Categorie: Mic Dejun
  • Bucătărie: Italiană

Cuvinte: omleta la cuptor