Ador frittata! Este rețeta pe care o aleg întoteauna atunci când am legume prea multe care altfel se vor strica. Această rețetă de omletă la cuptor este minunată cu aproape orice combinație de legume și orice tip de brânză preferi – deci, este ideală pentru reducerea risipei alimentare.
Poți pleca oricând de la rețeta de bază și poți adăuga legumele pe care le ai la dispoziție: de la broccoli și dovlecel și până la ciuperci sau mazăre, orice este permis într-o frittata.
Ingrediente de bază pentru frittata

Mic dejunurile cu ouă sunt de departe favoritele tuturor. De la omletă și ouă ochiuri, până la ouă turcești și tortilla de patatas, preparatele din ouă sunt unele dintre cele mai simple și mai gustoase rețete. Frittata ne permite să fim creativi și poți face orice variantă dorești cu doar câteva ingrediente simple:
- Ouă. Ingredientul principal al oricărei frittata.
- Lapte sau smântână lichidă. Pentru a obține o frittata mai aerată și mai pufoasă vei avea nevoie de unul dintre aceste ingrediente.
- Sare. Frittata nu are nevoie de condimente multe, gustul îi este dat de ingredientele pe care alegi să le folosești
- Unt. Vei avea nevoie de unt pentru a unge tava în care vei coace frittata, altfel se va lipi.
- Brânză. Eu prefer cașcavalul în combinație cu orice altă brânză am la dispoziție.
Diverse variații ale rețetei de frittata
- Brânză: poți folosi orice tip de brânză îți place sau ai în frigider de la cașcaval și până la telemea și de la cheddar și până la brie. Eu prefer să folosesc întotdeauna și o brânză „elastică” în compoziție (precum cheddar, cașcaval sau mozzarella) alături de telemea de vacă sau de oaie, sau alte tipuri de brânză.
- Legume: Ardei gras, roșii, praz, ceapă verde, sparanghel, broccoli, spanac, kale, dovlecel, ciuperci, ceapă roșie sau galbenă, usturoi sau vinete.
- Lapte vs. smântână. Ideal este să folosești smântână lichidă, însă nu o dată mi s-a întâmplat să nu am și am folosit lapte, iar frittata a fost la fel de bună.
- Ierburi aromate: Pătrunjel, mărar, busuioc sau oregano.
Care este diferența dintre o omletă și frittata?
Omletele sunt în general prăjite în tigaie și împăturite, în timp ce frittata se coace în cuptor asemenea unei prăjituri.
Pot folosi lapte în loc de smântână într-o frittata?
Da. Am folosit lapte în loc de smântână de multe ori, iar frittata a fost absolut delicioasă. Este necesar doar să înjumătățești cantitatea față de smântână dacă folosești lapte.
Ce gust are o frittata?
O frittata are un gust asemănător cu cel al unui Quiche. Este o cremă de ouă care este pufoasă și cremoasă, fără crustă, ceea ce înseamnă că nu conține gluten.
Cum știi când o frittata este gata?
Se coace până când mijlocul nu mai tremură și marginile sunt aurii.
Dacă nu am tava rotundă, ce tavă folosesc?
Este chiar simplu. La orice rețetă care îți indică dimensiunile unei tăvi trebuie să calculezi aria. Poți face acest lucru cu orice calculator online, dacă nu îți amintești formulele. În baza ariei respective, alege tava din bucătăria ta care are cea mai apropiată arie de cea din rețetă.
Sugestii de servire pentru Frittata

Dacă servești frittata ca parte a unui brunch mai mare, mimozele, pâinea prăjită clasică, clătitele sau brioșele, fulgii de ovăz la cuptor, sau salatele de fructe ar fi alegeri excelente pentru a o acompania.
Pentru a orna feliile individuale, adaugă ca topping ierburi proaspete sau servește-le cu felii de avocado, iaurt cu lămâie sau pesto.
Pentru o cină în timpul săptămânii, îmi place să servesc frittata cu o salată bogată de vară și o pâine bună.
Spune-mi care sunt variantele tale preferate de rețete de frittata în comentarii. Poftă bună!
Printeaza
Frittata rețetă rapida
- Timp Total: 35 minute
- Servire: 4 porții 1x
Descriere
Frittata este un preparat tare simplu și versatil. De obicei, eu fac frittata cu orice legume am la îndemână, pentru a evita risipa, în timp ce ne bucurăm de un brunch copios și delicios.
Ingrediente
6 ouă mari
60 de ml smântână lichidă sau 30 de ml de lapte
150 de grame de cașcaval
30 de grame de parmezan
40 de grame de cheddar
150 de grame de roșii cherry tocate cubulețe
1 fir de ceapă verde (sau 2 dacă sunt mici)
1 dovlecel (180 de grame) ras
30 de grame de praz
20–30 de grame de mozzarela pentru topping
20 de grame de unt
Instructiuni
- Se toacă legumele cubulețe
- Se dă brânza pe răzătoare
- Se bat ouăle cu un praf de sare.
- Se încorporează legumele brânza și smântâna în ouăle bătute.
- Se tapetează cu unt o tavă cu diametrul de 23 de centimetri (sau o tavă pătrată cu latura de aprox. 20 de centimetri).
- Se toarnă compoziția în tavă și se rade mozzarella deasupra. Dacă dorești, mai poți adăuga jumătăți de roșii cherry deasupra.
- Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 25 de minute. Este gata atunci când s-a rumenit și nu mai tremură la atingere.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 25 minute
- Categorie: Mic Dejun
- Bucătărie: Italiană
Cuvinte: omleta la cuptor
0 Comentarii