Flori de dovleac pane. Delicii estivale crocante

Descoperă cum să prepari flori de dovleac pane, o rețetă italiană autentică ce va fi gata în aproximativ 30 de minute. Aceste flori de dovlecel, cunoscute sub numele de “fiori di zucca” în italiană, sunt un aperitiv delicios și impresionant, perfect pentru orice ocazie. Pot fi umplute cu ricotta, brânză sau legume, adăugate în salate […]

Descoperă cum să prepari flori de dovleac pane, o rețetă italiană autentică ce va fi gata în aproximativ 30 de minute. Aceste flori de dovlecel, cunoscute sub numele de “fiori di zucca” în italiană, sunt un aperitiv delicios și impresionant, perfect pentru orice ocazie. Pot fi umplute cu ricotta, brânză sau legume, adăugate în salate sau chiar folosite ca garnitură la diverse feluri de mâncare.

Florile de dovlecel sunt adevărate comori ascunse ale naturii. Florile de dovleac sunt o sursă excelentă de vitamina A, esențială pentru o vedere bună, un sistem imunitar puternic și o piele sănătoasă. O porție de flori de dovleac poate conține până la 100% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Ingrediente rețetă flori de dovlecei pane

  • 12 flori de dovlecel
  • 2 ouă
  • ½ cană de apă
  • ½ cană de făină albă
  • ⅓ linguriță de sare
  • 1 praf de piper negru
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 ½ căni de ulei de rapiță pentru prăjit

Număr de porții: 4-6
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Timp total: 30 minute

Mod de preparare pas cu pas

  1. Dacă florile sunt cumpărate din magazin, ar trebui să fie curate. Dacă sunt din grădină, scutură-le bine pentru a da jos orice insecte (la fel și cu cele cumpărate din piață). Dacă ai flori masculine cu stamine în mijlocul florilor, folosește mănuși pentru a scoate staminele și aruncă-le. Ar fi bine să nu le speli, deoarece sunt foarte delicate. Dacă insisti, clătește-le ușor și usucă-le cu grijă cu prosoape de hârtie.
  2. Sparge ouăle într-un bol mediu. Adaugă apa și bate oul și apa până se amestecă bine. Adaugă făina, sarea și piperul în bol și amestecă pentru a combina, asigurându-te că incorporezi bine făina rămasă pe fundul bolului. Clătește frunzele de busuioc și usucă-le. Taie frunzele de busuioc cu foarfece de bucătărie (sau toacă-le cu un cuțit) și amestecă-le în aluat.
  3. Încălzește uleiul într-o tigaie pe foc mediu-mare. Testează dacă uleiul este suficient de încins, punând o picătură de aluat în tigaie. Dacă se ridică, uleiul este suficient de încins. Când uleiul este încins, începe să treci florile prin aluat. Folosește clești pentru a lua o floare de dovlecel din compoziție, lasă excesul de aluat să se scurgă, apoi așază floarea cu grijă în tigaie. Prăjește timp de 2 minute pe o parte, sau până când vezi că marginile încep să se rumenească. Folosește cleștii pentru a întoarce floarea pe cealaltă parte și prăjește pentru încă două minute.

Sfaturi utile

Flori de dovlecei pane
  • Lasă cel puțin 2 centimetri de tulpină pe florile de dovlecel pentru a te ajuta de ele atunci când le treci prin aluat. Este cel mai bine să eviți atingerea petalelor delicate.
  • Aluatul trebuie să fie lipicios. Dacă aluatul tău este prea gros, adaugă puțină apă în plus. Dacă aluatul pare foarte lichid, adaugă puțină făină în plus.

Ce să servești cu ele
Aceste flori de dovlecel sunt atât de aromate încât le adorăm simple. Totuși, ești liber să le faci un dressing de maioneză cu busuioc și usturoi. Aceste flori de dovlecel fac un aperitiv grozav înainte de o cină cu paste și sos de roșii zdrobite, cod pane și broccoli sotat.

Această rețetă de Flori de Dovlecel Prăjite este nu doar o modalitate delicioasă de a savura zucchini, dar și o introducere în bucătăria italiană autentică.

Categorii: Aperitive

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.