Descriere
O rețetă de ficăței cu ceapă caramelizată perfectă! Chiar și aceia cărora nu le place ficatul de pui vor gusta din acest preparat și vor rămâne uimiți. Simpli și delicioși, ficățeii de pui cu ceapă îți vor aminti de copilărie și te vor bucura cu aromele sale și textura tare fragedă!
Ingrediente
400 de grame de ficat de pui
1 ceapă mare
2 căței de usturoi tăiați grosier
30 grame de unt
1 lingură de ulei
10 ml de cognac (opțional)
½ linguriță de sare
⅓ linguriță de piper
1 linguriță de cimbru
Puțină apă
Arpagic caramelizat (opțional)
Instructiuni
- Ficatul se spală bine și se îndepărtează pielițele și eventualele impurități.
- Se așează ficatul într-un castron și se acoperă cu lapte. Se lasă la odihnit în lapte timp de 20-30 de minute.
- Într-o oală sau tigaie se încinge o lingură de ulei și 15 grame de unt.
- Se adaugă ceapa tăiată julien și se caramelizează la foc mic. Amestecăm frecvent pentru a preveni arderea.
- După 20 de minute, glasăm oala sau tigaia cu 10 ml de cognac. Așteptăm să se evapore (se va întămpla foarte repede) și adăugăm ficatul.
- Imediat adăugăm și usturoiul tocat grosier.
- Mărim focul spre mediu și rumenim ficatul timp de 4-5 minute.
- Adăugăm cimbrul, 100-150 de ml de apă și restul de unt. Acoperim oala cu un capac și lăsăm să se gătească timp de 15 minute la foc mic.
- După 15 minute descoperim oala și lasăm sosul să scadă aproape complet.
- Servim ficățeii calzi cu piure sau mămăligă.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 40 minute
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Românească