Te invit să prepari această rețetă de ficăței de pui cu ceapă, care este absolut minunată! Dacă vei urma pașii de mai jos vei obțin un ficat de pui care nu este deloc fad, este super aromat și nu are deloc acea textură înecăcioasă.
Adevărul este că nu îmi place deloc ficatul de pasăre. Nu din cauza gustului, ci din cauza texturii. Am încercat foarte multe variante de a găti ficatul astfel încât să nu capete o textură înecăcioasă și concluzia este în primul rând că ficatul are nevoie de puțin sos și nu trebuie gătit excesiv de mult. Fiind carne de pasăre, trebuie să fie bine pătruns, însă nu trebuie gătit prea multă vreme.
Combinația dintre ceapa caramelizată și ficatul consistent este perfectă, creând un preparat plin de arome și cu o textură plăcută și echilibrată.
Ingrediente rețetă ficăței de pui cu ceapă

- Ficat de pui. Desigur, vei avea nevoie de ficat de pui pentru această rețetă. Cu cât mai proaspăt cu atât mai bine.
- Ceapă. Vei avea nevoie de 1 ceapă mare pentru că ea este cea care va crea sosul și va da aroma ușor dulceagă și de caramel preparatului final.
- Sare, piper și puțină apă. Foarte simplu. Nu am folosit multe condimente pentru că ceapa este tare savuroasă, iar de această dată nu am vrut să fie eclipsată de o mulțime de arome.
- Arpagic . Opțional, poți carameliza arpagic pe care îl poți intregra, la final, în această rețetă. Este un compliment absolut fantastic, iar rețeta mea de arpagic caramelizat îți va plăcea cu siguranță.
Sfaturi pentru a găti perfect ficatul de pui
Începe întotdeauna prepararea ficatului prin a-l spăla bine de tot. Îndepărtează pielițele și alte impurități.
Pune ficatul într-un castron și acoperă-l cu lapte. Acest pas face ficatul mai fraged și mai puțin înecăcios. Ține ficatul în lapte 20-30 de minute înainte de a-l găti.
Nu săra niciodată ficatul la începutul prepararării. Adaugă sarea cât mai aproape de finalul gătirii.
Nu găti ficatul prea mult. Ficatul de pui se gătește foarte repede. Are nevoie de 20 de minute pentru a fi bine pătruns. Gătirea îndelungată va crea acea textură înecăcioasă.
Cu ce se servește ficatul de pui cu ceapă?

Îl poți mânca așa cum este alături de o felie de pâine proaspătă.
Desigur, probabil și tu asociezi ficatul de pui cu piureul de cartofi. Este clar ca nu poți da greș cu o garnitură de piure.
De asemenea, acest ficat de pui merge foarte bine și alături de mămăligă și castraveciori murați.
Printeaza
Rețetă ficăței de pui cu ceapă
- Timp Total: 50 minute
- Servire: 2 porții 1x
Descriere
O rețetă de ficăței de pui perfectă! Chiar și aceia cărora nu le place ficatul de pui vor gusta din acest preparat și vor rămâne uimiți. Simpli și delicioși, ficățeii de pui cu ceapă îți vor aminti de copilărie și te vor bucura cu aromele sale și textura tare fragedă!
Ingrediente
400 de grame de ficat de pui
1 ceapă mare
2 căței de usturoi tăiați grosier
30 grame de unt
1 lingură de ulei
10 ml de cognac (opțional)
½ linguriță de sare
⅓ linguriță de piper
1 linguriță de cimbru
Puțină apă
Arpagic caramelizat (opțional)
Instructiuni
- Ficatul se spală bine și se îndepărtează pielițele și eventualele impurități.
- Se așează ficatul într-un castron și se acoperă cu lapte. Se lasă la odihnit în lapte timp de 20-30 de minute.
- Într-o oală sau tigaie se încinge o lingură de ulei și 15 grame de unt.
- Se adaugă ceapa tăiată julien și se caramelizează la foc mic. Amestecăm frecvent pentru a preveni arderea.
- După 20 de minute, glasăm oala sau tigaia cu 10 ml de cognac. Așteptăm să se evapore (se va întămpla foarte repede) și adăugăm ficatul.
- Imediat adăugăm și usturoiul tocat grosier.
- Mărim focul spre mediu și rumenim ficatul timp de 4-5 minute.
- Adăugăm cimbrul, 100-150 de ml de apă și restul de unt. Acoperim oala cu un capac și lăsăm să se gătească timp de 15 minute la foc mic.
- După 15 minute descoperim oala și lasăm sosul să scadă aproape complet.
- Servim ficățeii calzi cu piure sau mămăligă.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 40 minute
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Românească
0 Comentarii