Croque Madame este puțin mai mult decât un banal sendviș datorită sosului bechamel care îl însoțește. Nu este un mic dejun dietetic, dar este unul atât de delicios și, uneori, un răsfăț este tare binevenit.
Croque Madame, așa cum îi sugerează și numele își are originea în Franța și face pereche cu asemenea celebrul Croque Monsieur. Diferența dintre cele două fiind oul poșat sau prăjit care servește drept toppingul suprem.
Precum în cazul oricărui sendviș, nu este vreo filosofie să îl prepari.
Ingrediente Croque Madame
- Pâine. Vei avea nevoie de 2 felii de pâine. Acesta este un sendviș dublu, deci este acoperit. Îți recomand să folosești o pâine de bună calitate, eventual cu maia, sau una mai densă precum cea de secară.
- Cașcaval. Vei avea nevoie de cașcaval ras pentru a te asigura că se va topi frumos și uniform. Dacă chiar vrei să te răsfeți, poți opta pentru o brânză Gruyere.
- Suncă. Orice șuncă va fi foarte ok. Folosește ce îți place sau ce se găsește cel mai convenabil la supermarketul tău. Poți folosi prosciutto cotto, sau șunca de Parma.
- Muștar. Vei avea nevoie de muștar pentru a unge interiorul feliilor de pâine. Îți recomand un muștar cu boabe întregi sau unul de Dijon.
- Unt & ulei de măsline. Pentru a rumeni sendvișurile în tigaie vei avea nevoie de unt și puțin ulei pentru a preveni arderea untului.
- Smântână, făină și unt. Aceste ingrediente le vom folosi pentru a crea un superb sos bechamel care va îmbrăca sendvișul nostru înainte de a merge la cuptor pentru o rumenire finală.
- Ou. Toppingul nostru va fi un ou ochi, frumos rumenit pe margini și cu gălbenușul suculent.
Cum se prepară sendvișul Croque Madame

Se taie pâinea și se unge cu puțin muștar.
Se așează feliile de șuncă și brânza răzuită pe una dintre felii și se pune cealaltă felie peste. Asigură-te să ai brânză în contact cu ambele felii de pâine, astfel sendvișul tău va sta mai bine lipit.
Este timpul să facem sosul bechamel. Într-o tigaie se topesc 40 de grame de unt. Se adaugă 15 grame de făină și se prăjește 1-2 minute pentru a elimina gustul de „făină crudă”, având grijă să nu ardem untul. Se adaugă progresiv smântâna, amestecând continuu cu un tel. Se mai fierbe 2-3 minute și sosul este gata.
Sendvișul asamblat se transferă într-o tigaie în care am încins 15 grame de unt împreună cu puțin ulei pentru a preveni arderea untului. Se așează sendvișurile în tigaie și se rumenesc frumos pe ambele părți.
După ce s-au rumenit frumos, se scot din tigaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se încălzește cuptorul la 200 de grade cu funcția de grill.
Se toarnă cu o lingură sos bechamel peste sendvișuri și se presară cu brânză.
Se dau la cuptor căteva minute până când brânza este rumenită.
În acest timp se prăjesc ouăle în tigaie (câte unul pentru fiecare sendviș).
Odată ce am scos sendvișurile din cuptor, le așezăm pe farfurie și punem oul prăjit peste ele.
Printeaza
Rețetă Croque Madame
- Timp Total: 30 min
- Servire: 2 porții 1x
Descriere
Sendvișul Croque Madame este tot ce ai nevoie pentru un super brunch de weekend. Este atât de bogat și atât de delicios, încât duminica ta va fi din start perfectă.
Ingrediente
4 felii de pâine
120 de grame de cașcaval ras
4 felii de șuncă
55 de grame de unt (15 pentru rumenit și 40 pentru sosul bechamel)
15 grame de făină
200 de ml de smântână
2 ouă
1 linguriță de muștar
Ulei pentru prăjit oul
Instructiuni
- Se taie pâinea și se unge cu puțin muștar.
- Se așează feliile de șuncă și brânza răzuită pe una dintre felii și se pune cealaltă felie peste. Asigură-te să ai brânză în contact cu ambele felii de pâine, astfel sendvișul tău va sta mai bine lipit.
- Este timpul să facem sosul bechamel. Într-o tigaie se topesc 40 de grame de unt. Se adaugă 15 grame de făină și se prăjește 1-2 minute pentru a elimina gustul de „făină crudă”, având grijă să nu ardem untul. Se adaugă progresiv smântâna, amestecând continuu cu un tel. Se mai fierbe 2-3 minute și sosul este gata.
- Sendvișul asamblat se transferă într-o tigaie în care am încins 15 grame de unt împreună cu puțin ulei pentru a preveni arderea untului. Se așează sendvișurile în tigaie și se rumenesc frumos pe ambele părți.
- După ce s-au rumenit frumos, se scot din tigaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se încălzește cuptorul la 200 de grade cu funcția de grill.
- Se toarnă cu o lingură sos bechamel peste sendvișuri și se presară cu brânză.
- Se dau la cuptor căteva minute până când brânza este rumenită.
- În acest timp se prăjesc ouăle în tigaie (câte unul pentru fiecare sendviș).
- Odată ce am scos sendvișurile din cuptor, le așezăm pe farfurie și punem oul prăjit peste ele.
- Timp de preparare: 20 min
- Timp de gătire: 10 min
- Categorie: Mic Dejun
- Bucătărie: Franțuzească
© 2023 Mara Marin
Frumoasa descrierea rețetei
★★★★★