Cremă de lămâie (Lemon Curd)

Dacă îți plac deserturile cu lămâie, trebuie să încerci această cremă pentru prăjiturile tale. Partea cu adevărat faină este că dacă nu îți plac în general deserturile cu lămâie, trebuie musai să încerci această cremă de lămâie.

Cremă de lămâie lemon curd

Trebuie să recunosc că, personal, nu am înțeles niciodată prea bine deserturile cu lămâie până să încerc această cremă de lămâie. Este demențială! Pe cuvânt! Și să știi că nu-i deloc greu de făcut. Plus, că îi poți găsi o groază de întrebuințări. De la tarte și până la umplutură de gogoși sau biscuiți, este o minune! 

Bun, să trecem la ingredientele de care ai nevoie și metoda de preparare. 

Ingrediente cremă de lămâie

Suc de lămâie. Logic, ai nevoie de suc de lămâie pentru a crea o cremă pe bază de lămâie. 

Coajă de lămâie. Se utilizează în compoziție pentru un plus de aromă. Este musai să ai lămâi cu coaja netratată, recomandată pentru consum. Sau, dacă nu ai chef să dai pe răzătoare o lămâie, să știi că se găsesc pliculețe cu coajă de lămâie gata rasă. Deși nu la fel de aromată, îți va economisi puțin timp. 

Unt. Untul se va folosi pentru a crea crema de lămâie. 

Ou. In creme, oul acționează ca agent de îngroșare. Discutăm mai încolo cum faci să nu ai cremă de omletă, dar nu e complicat. 

Zahăr. Cam muticel, dacă mă întrebi pe mine, dar este o cremă de prăjituri și este delicioasă!

Cum se prepară crema de lămâie

Se stoarce sucul de la 4-5 lămâi (125 de ml). Eu storc lămâile direct în vasul în care voi lucra, însă pun o strecurătoare deasupra pentru a opri sâmburii. 

Intr-o crăticioară se adaugă sucul de lămâie, zahărul și ouăle. Se amestecă bine, bine cu un tel până ce ouăle sunt omogenizate. 

Se așează crăticioara pe ochiul cel mai mic de la aragaz, cu flacăra cea mai mică posibil și se amestecă continuu (zău, nu te apuci de altceva, stai acolo și amesteci) până când compoziția se încălzește. 

Se adaugă untul tăiat cubulețe potrivite. Vei continua să amesteci având grijă să nu fierbi compoziția. Dacă este nevoie, mai ridică cratița din când în când de pe foc, în timp ce amesteci continuu. După câteva minute vei observa ca începe să se îngroașe. 

Poți continua să amesteci cu o lingură de lemn, până ce compoziția rămâne pe lingură, însă este lichidă. Când se întâmplă acest lucru (2-3 minute) ia crăticioara de pe foc, dar continuă să amesteci pentru 2-3 minute. 

Crema se va trece printr-o sită deasă, pentru a elimina orice gogloașe create. Dacă vei ține focul mic, mic, și vei amesteca continuu, vor fi deosebit de puține sau deloc, dar trecerea prin sită îi va conferi o textură mai fină, mai omogenă și mai cremoasă. 

Se toarnă compoziția într-un borcan și se dă la frigider minim 2 ore înainte de a o folosi.

Bezele cu lamaie

Încearcă combinația perfectă

Cu un strop de culoare vivace de la crema de lămâie, aceste bezele cu lămâie vor fi cele mai frumoase răsfățuri de pe masa ta în această primăvară. Presărate cu zahăr pudră pentru un pic de farmec, sunt surprinzător de ușor și rapid de făcut.

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cremă de lămâie lemon curd

Rețetă cremă de lămâie Lemon Curd


 • Autorul: Mara Marin
 • Timp Total: 1 oră și 10 minute
 • Servire: 1 borcan de 400 ml 1x

Descriere

Cremă de lămâie (Lemon Curd) de casă este unul dintre cele mai ușoare și mai delicioase lucruri pe care le puteți face. Poți folosi umplutura de lămâie pentru toate tipurile de deserturi.


Ingrediente

Scaleaza

125 de ml de suc de lămâie (45 lămâi stoarse)

1 linguriță de coajă de lămâie

100 de grame de zahăr

3 ouă și 1 gălbenuș

85 de grame de unt


Instructiuni

 1. Se stoarce sucul de lămâie. Eu storc lămâile direct în vasul în care voi lucra, însă pun o strecurătoare deasupra pentru a opri sâmburii.
 2. Într-o crăticioară se adaugă sucul de lămâie, zahărul și ouăle. Se amestecă bine, bine cu un tel până ce ouăle sunt omogenizate.
 3. Se așează crăticioara pe ochiul cel mai mic de la aragaz, cu flacăra cea mai mică posibil și se amestecă continuu (zău, nu te apuci de altceva, stai acolo și amesteci) până când compoziția se încălzește.
 4. Se adaugă untul tăiat cubulețe potrivite. Vei continua să amesteci având grijă să nu fierbi compoziția. Dacă este nevoie, mai ridică cratița din când în când de pe foc, în timp ce amesteci continuu. După câteva minute vei observa ca începe să se îngroașe.
 5. Poți continua să amesteci cu o lingură de lemn, până ce compoziția rămâne pe lingură, însă este lichidă. Când se întâmplă acest lucru (2-3 minute) ia crăticioara de pe foc, dar continuă să amesteci pentru 2-3 minute.
 6. Crema se va trece printr-o sită deasă, pentru a elimina orice gogloașe create. Dacă vei ține focul mic, mic, și vei amesteca continuu, vor fi deosebit de puține sau deloc, dar trecerea prin sită îi va conferi o textură mai fină, mai omogenă și mai cremoasă.
 7. Se toarnă compoziția într-un borcan și se dă la frigider minim 2 ore înainte de a o folosi.
 • Timp de preparare: 60 minute
 • Timp de gătire: 10 minute
 • Categorie: Desert

© 2023 Mara Marin

Categorii: Desert

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.