Trebuie să recunosc că, personal, nu am înțeles niciodată prea bine deserturile cu lămâie până să încerc această cremă de lămâie. Este demențială! Pe cuvânt! Și să știi că nu-i deloc greu de făcut. Plus, că îi poți găsi o groază de întrebuințări. De la tarte și până la umplutură de gogoși sau biscuiți, este o minune!
Bun, să trecem la ingredientele de care ai nevoie și metoda de preparare.
Ingrediente cremă de lămâie
Suc de lămâie. Logic, ai nevoie de suc de lămâie pentru a crea o cremă pe bază de lămâie.
Coajă de lămâie. Se utilizează în compoziție pentru un plus de aromă. Este musai să ai lămâi cu coaja netratată, recomandată pentru consum. Sau, dacă nu ai chef să dai pe răzătoare o lămâie, să știi că se găsesc pliculețe cu coajă de lămâie gata rasă. Deși nu la fel de aromată, îți va economisi puțin timp.
Unt. Untul se va folosi pentru a crea crema de lămâie.
Ou. In creme, oul acționează ca agent de îngroșare. Discutăm mai încolo cum faci să nu ai cremă de omletă, dar nu e complicat.
Zahăr. Cam muticel, dacă mă întrebi pe mine, dar este o cremă de prăjituri și este delicioasă!
Cum se prepară crema de lămâie
Se stoarce sucul de la 4-5 lămâi (125 de ml). Eu storc lămâile direct în vasul în care voi lucra, însă pun o strecurătoare deasupra pentru a opri sâmburii.
Intr-o crăticioară se adaugă sucul de lămâie, zahărul și ouăle. Se amestecă bine, bine cu un tel până ce ouăle sunt omogenizate.
Se așează crăticioara pe ochiul cel mai mic de la aragaz, cu flacăra cea mai mică posibil și se amestecă continuu (zău, nu te apuci de altceva, stai acolo și amesteci) până când compoziția se încălzește.
Se adaugă untul tăiat cubulețe potrivite. Vei continua să amesteci având grijă să nu fierbi compoziția. Dacă este nevoie, mai ridică cratița din când în când de pe foc, în timp ce amesteci continuu. După câteva minute vei observa ca începe să se îngroașe.
Poți continua să amesteci cu o lingură de lemn, până ce compoziția rămâne pe lingură, însă este lichidă. Când se întâmplă acest lucru (2-3 minute) ia crăticioara de pe foc, dar continuă să amesteci pentru 2-3 minute.
Crema se va trece printr-o sită deasă, pentru a elimina orice gogloașe create. Dacă vei ține focul mic, mic, și vei amesteca continuu, vor fi deosebit de puține sau deloc, dar trecerea prin sită îi va conferi o textură mai fină, mai omogenă și mai cremoasă.
Se toarnă compoziția într-un borcan și se dă la frigider minim 2 ore înainte de a o folosi.

Încearcă combinația perfectă
Cu un strop de culoare vivace de la crema de lămâie, aceste bezele cu lămâie vor fi cele mai frumoase răsfățuri de pe masa ta în această primăvară. Presărate cu zahăr pudră pentru un pic de farmec, sunt surprinzător de ușor și rapid de făcut.

Rețetă cremă de lămâie Lemon Curd
- Timp Total: 1 oră și 10 minute
- Servire: 1 borcan de 400 ml 1x
Descriere
Cremă de lămâie (Lemon Curd) de casă este unul dintre cele mai ușoare și mai delicioase lucruri pe care le puteți face. Poți folosi umplutura de lămâie pentru toate tipurile de deserturi.
Ingrediente
125 de ml de suc de lămâie (4–5 lămâi stoarse)
1 linguriță de coajă de lămâie
100 de grame de zahăr
3 ouă și 1 gălbenuș
85 de grame de unt
Instructiuni
- Se stoarce sucul de lămâie. Eu storc lămâile direct în vasul în care voi lucra, însă pun o strecurătoare deasupra pentru a opri sâmburii.
- Într-o crăticioară se adaugă sucul de lămâie, zahărul și ouăle. Se amestecă bine, bine cu un tel până ce ouăle sunt omogenizate.
- Se așează crăticioara pe ochiul cel mai mic de la aragaz, cu flacăra cea mai mică posibil și se amestecă continuu (zău, nu te apuci de altceva, stai acolo și amesteci) până când compoziția se încălzește.
- Se adaugă untul tăiat cubulețe potrivite. Vei continua să amesteci având grijă să nu fierbi compoziția. Dacă este nevoie, mai ridică cratița din când în când de pe foc, în timp ce amesteci continuu. După câteva minute vei observa ca începe să se îngroașe.
- Poți continua să amesteci cu o lingură de lemn, până ce compoziția rămâne pe lingură, însă este lichidă. Când se întâmplă acest lucru (2-3 minute) ia crăticioara de pe foc, dar continuă să amesteci pentru 2-3 minute.
- Crema se va trece printr-o sită deasă, pentru a elimina orice gogloașe create. Dacă vei ține focul mic, mic, și vei amesteca continuu, vor fi deosebit de puține sau deloc, dar trecerea prin sită îi va conferi o textură mai fină, mai omogenă și mai cremoasă.
- Se toarnă compoziția într-un borcan și se dă la frigider minim 2 ore înainte de a o folosi.
- Timp de preparare: 60 minute
- Timp de gătire: 10 minute
- Categorie: Desert
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii