Cornulețe crocante cu umplutură fină și cremoasă, cu aromă de portocale

Cornulețe simple și delicioase cu cremă de portocale – Se fac cât bați din palme – Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă, pentru un desert absolut delicios… Astfel de cornulețe pot fi pregătite atât pentru mesele și serile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive…

Cu această cremă apetisantă, aceste cornulețe vor înfrumuseța și delecta orice masă de sărbătoare…

Ingrediente necesare:

  • 270 grame de făină
  • 130 grame de smântână
  • 125 grame de unt
  • sare
  • 300 grame cremă de portocală (sau crema preferată)

Cum se prepară?

Pentru început, pregătim crema.

Frecăm untul și făina până se fac fărâmituri. Punem compoziția într-un bol și adăugăm smântâna și sarea.

Din compoziția rezultată, frământăm aluatul. Apoi, îl punem în frigider timp de 30 de minute.

Tapetăm suprafața de lucru cu făină și împărțim aluatul în 2 părți egale.

Apoi îl întindem într-un strat subțire ca și grosime și îl tăiem în benzi de 2 cm lățime.

Luăm conuri speciale pentru gătit (se găsesc în comerț), le tapetăm cu ulei și, pornind de la vârf, răsucim aluatul pe ele.

Într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt punem conurile pregătite.

Le lăsăm să se coacă în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Scoatem conurile finite din cuptor și așteptăm să se răcească.

Punem crema de portocale într-o pungă de patiserie și umplem cu ea cornulețele.

Aranjăm desertul finit pe o farfurie și decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Rețetă pentru cremă de portocale

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • zeama de la o portocală
  • 1 portocală

Se amestecă laptele cu făina, zahărul, se pune pe baie de aburi şi se amestecă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi, după ce se răceşte, se freacă cu untul. Se adaugă treptat zeama de portocale, folosind un mixer, pentru a nu se tăia crema.

Se pune gelatina la topit în 2-3 linguri de apă rece. Separat, se fierbe zeama de portocală cu zahărul pudră, până se îngroaşă.

Se amestecă cu gelatina topită şi se lasă la răcit.