Cocktail Clasic Margarita – Cea mai bună rețetă

Descoperă rețeta clasică de Margarita: combinația perfectă de tequila, Cointreau și lime pentru un cocktail răcoritor și perfect.

Cocktail Clasic Margarita

Mă întreb dacă există ceva mai bun decât acea primă înghițitură dintr-o Margarita perfectă cu multă gheață, făcută în casă? Buza paharului sărată, aroma de tequila, lichiorul de portocale și sucul proaspăt de limetă. Sigur trebuie să ai grijă – este o băutură alcoolică atât de delicioasă încât mai dorești un pahar. 

Rețeta Margarita oferă echilibrul perfect al celor trei ingrediente clasice ale margaritei: tequila, lichior de portocale si suc de lime. Servește aceste delicii cu chipsuri Tortilla de casă și sos mexican Guacamole!

Ingrediente pentru Margarita clasică

 • 50 de ml de tequila blanco
 • 20 ml de lichior de portocale (Triple Sec sau Cointreau)
 • 30 de ml de suc de lime proaspăt stors
 • O farfurie cu sare grunjoasă
 • O felie de lime
 • Gheață
 • Un gât de bitter Angostura (opțional)

Metodă de preparare

 • 1  Pune sarea pe o farfurie mică și puțin adâncă. Freacă marginea paharului cu o felie de lămâie, apoi trece buza paharului prin sare. Umple paharul cu gheață.
 • 2  Într-un shaker, combină tequila, triplu sec, sucul de lime și bitterul. Se umple shakerul cu gheață, se acoperă și se agită energic până când exteriorul shakerului este foarte rece, aproximativ 20 de secunde.
 • 3  Se toarnă margarita printr-o strecurătoare cu ochiuri fine în paharul pregătit. Se ornează cu o felie de lime și se servește imediat.

Pentru margarita:

Tequila. Folosește tequila blanco sau silver (adică una care nu este maturată) și folosește cea mai bună calitate pe care o găsești pentru a-ți face margarita. O meriți, și sigur îți vei mulțumi a doua zi!

Suc de lime proaspăt stors. O limetă are aproximativ 30 de ml de suc, deci pentru rețeta rețeta – care cere 45 de mililitri de suc de limetă – vei avea nevoie de două lime pentru a face o margarita.

Lichior de portocale. Cointreau, Grand Marnier și Combier sunt toate alegeri bune aici, dar merge bine și orice triplu sec de bună calitate.

Ornamente și alte delicii pentru Margarita clasică:

Sare. Mie îmi place să trec buza paharului prin sare. Dacă nu îți place, poți sări peste acest pas. 

Felii de lime.

Ingredientul meu secret: Angostura Bitter. Mulți pun sirop sau agave, dar mie îmi place un strop de bitter pentru multă complexitate și o băutură cu mai multă personalitate. Bitterul se folosește în cocktailuri la fel cum se folosește sarea în majoritatea rețetelor; luminează toate celelalte ingrediente.

Cum să faci cea mai bună Margarita

Decide ce decor vrei pentru Margarita: Îți place paharul sărat? Sau crezi că îți strică experiența? Dacă preferi buza paharului sărată, pune puțină sare grunjoasă pe o farfurie. Freacă marginea paharului cu o felie de lime, astfel încât sarea să aibă de ce să se lipească, iar apoi treci marginea paharului de cocktail în sare.

 • Stoarce limetele. 
 • Umple paharul cu gheață.
 • Combină tequila, sucul de lime și lichiorul de portocale într-un shaker pentru cocktailuri plin cu gheață.
 • Agită margarita! Acoperă shakerul și agită-l energic timp de 20 de secunde, până când este super rece!
 • Strecoară acest cocktail delicios făcut în casă în paharul tău cu gheață și savurează.

Margarita simplă pentru toate gusturile

Să fie picantă! Margarita picantă este, fără îndoială, chiar mai bună decât versiunea clasică. 

Dă-i o notă primăvăratecă! Când vremea se schimbă și piețele sunt pline de rubarbă pune-ți imaginația la lucru și prepară o Margarita cu rubarbă și mentă. 

Este delicioasă! Sau încercați Mojito-ul meu pentru un alt cocktail fresh pentru zile însorite. 

Fă o carafă de margarita pentru petrecerile de vară! Este ușor să adaptezi rețeta clasică de margarita pentru a servi un grup mare. Raportul meu pentru margarita este de 4 părți tequila: 3 părți suc de lime: 1 parte lichior de portocale. Deci, pentru a prepara o carafă de margarita pentru 6 persoane, umple o carafă cu gheață și amestecă:

* 350 de ml de tequila

* 260 de ml de suc proaspăt de lime

* 90 de ml de lichior de portocale

Pentru servire: o porție din această rețetă de margarita are aproximativ 120 de ml.

Ai încercat această rețetă cocktail Margarita? Dacă ți-a plăcut lasă te rog o recenzie. Noroc!

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Reteta cocktail clasic margarita

Rețetă Cocktail Clasic Margarita


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Descriere

Rețeta perfectă de Margarita poate varia în funcție de preferințele personale, dar iată o rețetă clasică echilibrată, cu cantități considerate ideal.


Ingrediente

Scaleaza

50 de ml de tequila blanco

20 ml de lichior de portocale (Triple Sec sau Cointreau)

30 de ml de suc de lime proaspăt stors (de la 2 lime)

O farfurie cu sare grunjoasă

O felie de lime

Un gât de bitter Angostura (opțional)


Instructiuni

 1. Pune sarea pe o farfurie mică și puțin adâncă. Freacă marginea paharului cu o felie de lămâie, apoi trece buza paharului prin sare. Umple paharul cu gheață.
 2. 2 Într-un shaker, combină tequila, triplu sec, sucul de lime și bitterul. Se umple shakerul cu gheață, se acoperă și se agită energic până când exteriorul shakerului este foarte rece, aproximativ 20 de secunde.
 3. Se toarnă margarita printr-o strecurătoare cu ochiuri fine în paharul pregătit. Se ornează cu o felie de lime și se servește imediat.
Categorii: Cocktail

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.