Ciuperci la tigaie cu unt și usturoi

Ciuperci la tigaie cu unt și usturoi, gata în doar câteva minute. Un deliciul perfect pentru o cină ușoară sau o garnitură aromată. Descoperă gustul intens de ciuperci rumenite în unt și aromate cu usturoi și pătrunjel proaspăt.

Ciuperci la tigaie cu unt și usturoi

Răsfață-te cu o garnitură ușoară și sănătoasă, plină de savoare: ciuperci la tigaie în unt și aromate cu usturoi și pătrunjel proaspăt. O combinație perfectă alături de orez basmati cu unt sau pește la cuptor, și o experiență culinară desăvârșită alături de un pahar de vin alb sec.

Ingrediente ciuperci la tigaie pentru 4 porții

Ingrediente ciuperci la tigaie
  • 600 grame ciuperci Pleurotus, curățate, cu capetele codițelor tăiate și tăiate sferturi
  • 1 linguriță ulei de măsline 
  • 50 grame unt 
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • sare grunjoasă
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Timp de preparare: 5 de minute

Timp de gătire: 20 de minute

Mod de preparare a ciupercilor cu unt de usturoi

  • 1  Asigură-te că ciupercile sunt bine curățate și uscate. Dacă sunt prea mari, taie-le în bucăți mai mici pentru a se găti uniform.
  • 2  Încinge o tigaie mare la foc iute. Adaugă ciupercile într-un singur strat, având grijă să nu se supraaglomereze, și gătește-le, lucrând în câteva reprize dacă este necesar, până când ciupercile încep să se rumenească, aproximativ 7 minute.
  • 3  Redu focul la mediu-mare. Presară ciupercile cu sare și gătește-le, fără a le amesteca, până când încep să lase zeamă, aproximativ 5 minute. Este important să reziști impulsului de a le amesteca! Adaugă uleiul de măsline și lasă-le la rumenit, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, până când ciupercile sunt fragede și marginile sunt aurii, încă aproximativ 8 minute.
  • 4  Adaugă untul în tigaie. Odată ce untul se topește, adaugă usturoiul și gătește (acum poți amesteca) până când usturoiul își eliberează aromele și ciupercile sunt bine acoperite, 2-3 minute.
  • 5  Presară cu pătrunjelul tocat și servește.
Ciuperci la tigaie rumenite în unt
Categorii: Cină

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.