Chifle din aluat foietaj cu bacon și cașcaval – un aperitiv excelent

Ai mancat vreodata chifle din aluat foietaj cu bacon si cascaval? Daca nu ai facut-o pana acum, este timpul sa le incerci. Reteta este simpla si usoara. In 10 minute termini tot de preparat. Chiflele sunt tare gustoase, cu siguranta, vor fi pe placul tau.

Ingrediente:

  • 2 bucati aluat foietaj
  • 1 punga varza murata
  • 300 gr bacon, 2 oua
  • O mana cascaval ras
  • Un praf de sare

Cum se prepara chiflele din aluat foietaj cu bacon si cascaval?

Pentru inceput vom porni cuptorul la 170 grade si vom tapeta o tava cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 20 x 30 cm.

Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire, pe care o taiem apoi in patratele. Pe fiecare bucata de aluat, punem cate o bucata de varza, o bucata de bacon si putin cascaval ras.

Impachetam toate patratelele de aluat, astfel incat sa nu cada compozitia din ele si le pun in tava de copt una langa cealalta. Batem ouale intr-un bol si ungem fiecare chifla cu ou batut. Preasaram sare si mai adaugam putin cascaval deasupra.

Procedam in acelasi mod si cu cel de-al doilea aluat foietaj. Il intindem si il taiem in patratele. Umplem apoi fiecare patratica cu varza, bacon si cascaval.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru ca aluatul sa se coaca. Lasam chiflele in cuptor pana capata o culoare aurie.

Cand sunt gata, le scoatem si le lasam putin la racit, dupa care le putem consuma. Sunt la fel de gustoase si calde si reci. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!