Ingrediente
250 de grame de mascarpone
50 de grame de smântână 20%
50 de grame de zahăr granulat
15 grame de zahăr pudră
100 de grame de căpșuni tăiate cubulețe
150 de grame de biscuiți
Instructiuni
- Căpșunile se taie cubulețe mici de tot, astfel încât să poată fi distribuite uniform în fiecare biluță de desert. Se amestecă cu puțin zahăr și se lasă într-o strecurătoare.
- Într-un castron se pune mascarpone și se bate 1 minut cu mixerul. Se adaugă zahărul granulat și se bate cu mixerul până la încorporare.
- Se adaugă smântâna și zahărul pudră și se amestecă în continuare cu mixerul până la omogenizare. Cu o spatulă se încorporează cubulețele de căpșuni.
- Crema astfel obținută se dă la congelator pentru 5-6 ore până este fermă.
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină 150 de grame de biscuiți și se așează pe o farfurie.
- Se scoate compoziția din congelator și se lasă câteva minute până când poți lucra cu ea. Se formează biluțe de dimensiunile dorite. Iar apoi se tăvălesc bine de tot prin biscuiții măcinați.
Note
Pentru a forma biluțele îți recomand să folosești o lingură specială pentru îngețată – îți va ușura foarte mult viața. Dacă nu ai o lingură de înghețată, cealaltă opțiune este să folosești o lingură pentru a scoate compoziția din castron și o vei modela cu mâinile, după ce ai acoperit-o în biscuiți (va fi greu să formezi altfel biluțele folosindu-ți mâinile).
în plus față de biscuiți poți acoperi biluțele în ciocolată albă sau neagră, sau le poți tăvăli prin fulgi de cocos – orice vă place vouă și celor mici este permis!
- Timp de preparare: 15 minute
- La congelator: 6 ore
- Timp de gătire: 5 minute
- Categorie: Desert