Iată un desert simplu, drăguț pe care îl vor îndrăgi cei mici și mari, deopotrivă. Este atât de simplu de preparat, încât pot fi și cei mici implicați, mai ales în procesul de decorare. Eu am ales să le decorez simplu, dar aceste cheesecake pops pot fi decorate cu ciocolata sau figurine din zahăr.
Acest desert este minunat pe timp de vară – se mănâncă rece, se prepară fără coacere și poți folosi fructele tale preferate de sezon.
Ingrediente Cheesecake Pops
- Mascarpone. Baza compoziției va fi mascarpone pentru că este o brânză bogată și foarte cremoasă.
- Smântână. Se folosește smântână normală, cu conținut de grăsime 20% împreună cu brânza mascarpone.
- Căpșuni. Fructele alese de mine pentru aceste ceescake pops au fost căpșunile, dar poți folosi fructele tale preferate.
- Zahăr. Pentru a îndulci compoziția eu am folosit zahăr granulat, normal, și zahăr pudră, însă poți folosi un alt tip de îndulcitor granulat pentru a scădea conținutul de zaharuri, mai ales dacă urmează să fie mâncate și de copii.
- Biscuiți. Pentru a crea crusta exterioară, eu am folosit biscuiți.
Cum se prepară cheesecake pops

Căpșunile se taie cubulețe mici de tot, astfel încât să poată fi distribuite uniform în fiecare biluță de desert. Se amestecă cu puțin zahăr și se lasă într-o strecurătoare.
Într-un castron se pune mascarpone și se bate 1 minut cu mixerul. Se adaugă zahărul granulat și se bate cu mixerul până la încorporare.
Se adaugă smântâna și zahărul pudră și se amestecă în continuare cu mixerul până la omogenizare. Cu o spatulă se încorporează cubulețele de căpșuni.
Crema astfel obținută se dă la congelator pentru 5-6 ore până este fermă.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină 150 de grame de biscuiți și se așează pe o farfurie.
Se scoate compoziția din congelator și se lasă câteva minute până când poți lucra cu ea. Se formează biluțe de dimensiunile dorite. Iar apoi se tăvălesc bine de tot prin biscuiții măcinați.
Printeaza
Rețetă Cheesecake Pops
- Timp Total: 20 minute
- Servire: 12 bucați 1x
Ingrediente
250 de grame de mascarpone
50 de grame de smântână 20%
50 de grame de zahăr granulat
15 grame de zahăr pudră
100 de grame de căpșuni tăiate cubulețe
150 de grame de biscuiți
Instructiuni
- Căpșunile se taie cubulețe mici de tot, astfel încât să poată fi distribuite uniform în fiecare biluță de desert. Se amestecă cu puțin zahăr și se lasă într-o strecurătoare.
- Într-un castron se pune mascarpone și se bate 1 minut cu mixerul. Se adaugă zahărul granulat și se bate cu mixerul până la încorporare.
- Se adaugă smântâna și zahărul pudră și se amestecă în continuare cu mixerul până la omogenizare. Cu o spatulă se încorporează cubulețele de căpșuni.
- Crema astfel obținută se dă la congelator pentru 5-6 ore până este fermă.
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină 150 de grame de biscuiți și se așează pe o farfurie.
- Se scoate compoziția din congelator și se lasă câteva minute până când poți lucra cu ea. Se formează biluțe de dimensiunile dorite. Iar apoi se tăvălesc bine de tot prin biscuiții măcinați.
Note
Pentru a forma biluțele îți recomand să folosești o lingură specială pentru îngețată – îți va ușura foarte mult viața. Dacă nu ai o lingură de înghețată, cealaltă opțiune este să folosești o lingură pentru a scoate compoziția din castron și o vei modela cu mâinile, după ce ai acoperit-o în biscuiți (va fi greu să formezi altfel biluțele folosindu-ți mâinile).
în plus față de biscuiți poți acoperi biluțele în ciocolată albă sau neagră, sau le poți tăvăli prin fulgi de cocos – orice vă place vouă și celor mici este permis!
- Timp de preparare: 15 minute
- La congelator: 6 ore
- Timp de gătire: 5 minute
- Categorie: Desert
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii