Cheesecake Pops

Aceste biluțe cu fructe și cremă de brânză sunt un înlocuitor minunat pentru îngețata din comerț. Sunt deosebit de simplu de preparat și nu necesită niciun minut de coacere

Cheesecake Pops Cu Capșuni

Iată un desert simplu, drăguț pe care îl vor îndrăgi cei mici și mari, deopotrivă. Este atât de simplu de preparat, încât pot fi și cei mici implicați, mai ales în procesul de decorare. Eu am ales să le decorez simplu, dar aceste cheesecake pops pot fi decorate cu ciocolata sau figurine din zahăr. 

Acest desert este minunat pe timp de vară – se mănâncă rece, se prepară fără coacere și poți folosi fructele tale preferate de sezon. 

Ingrediente Cheesecake Pops

  • Mascarpone. Baza compoziției va fi mascarpone pentru că este o brânză bogată și foarte cremoasă. 
  • Smântână. Se folosește smântână normală, cu conținut de grăsime 20% împreună cu brânza mascarpone. 
  • Căpșuni. Fructele alese de mine pentru aceste ceescake pops au fost căpșunile, dar poți folosi fructele tale preferate. 
  • Zahăr. Pentru a îndulci compoziția eu am folosit zahăr granulat, normal, și zahăr pudră, însă poți folosi un alt tip de îndulcitor granulat pentru a scădea conținutul de zaharuri, mai ales dacă urmează să fie mâncate și de copii. 
  • Biscuiți. Pentru a crea crusta exterioară, eu am folosit biscuiți.

Cum se prepară cheesecake pops

Căpșunile se taie cubulețe mici de tot, astfel încât să poată fi distribuite uniform în fiecare biluță de desert. Se amestecă cu puțin zahăr și se lasă într-o strecurătoare. 

Într-un castron se pune mascarpone și se bate 1 minut cu mixerul. Se adaugă zahărul granulat și se bate cu mixerul până la încorporare. 

Se adaugă smântâna și zahărul pudră și se amestecă în continuare cu mixerul până la omogenizare. Cu o spatulă se încorporează cubulețele de căpșuni. 

Crema astfel obținută se dă la congelator pentru 5-6 ore până este fermă. 

Cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină 150 de grame de biscuiți și se așează pe o farfurie. 

Se scoate compoziția din congelator și se lasă câteva minute până când poți lucra cu ea. Se formează biluțe de dimensiunile dorite. Iar apoi se tăvălesc bine de tot prin biscuiții măcinați.

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheesecake Pops Cu Capșuni

Rețetă Cheesecake Pops


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 20 minute
  • Servire: 12 bucați 1x

Ingrediente

Scaleaza

250 de grame de mascarpone

50 de grame de smântână 20%

50 de grame de zahăr granulat

15 grame de zahăr pudră

100 de grame de căpșuni tăiate cubulețe

150 de grame de biscuiți


Instructiuni

  1. Căpșunile se taie cubulețe mici de tot, astfel încât să poată fi distribuite uniform în fiecare biluță de desert. Se amestecă cu puțin zahăr și se lasă într-o strecurătoare.
  2. Într-un castron se pune mascarpone și se bate 1 minut cu mixerul. Se adaugă zahărul granulat și se bate cu mixerul până la încorporare.
  3. Se adaugă smântâna și zahărul pudră și se amestecă în continuare cu mixerul până la omogenizare. Cu o spatulă se încorporează cubulețele de căpșuni.
  4. Crema astfel obținută se dă la congelator pentru 5-6 ore până este fermă.
  5. Cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină 150 de grame de biscuiți și se așează pe o farfurie.
  6. Se scoate compoziția din congelator și se lasă câteva minute până când poți lucra cu ea. Se formează biluțe de dimensiunile dorite. Iar apoi se tăvălesc bine de tot prin biscuiții măcinați.

Note

Pentru a forma biluțele îți recomand să folosești o lingură specială pentru îngețată – îți va ușura foarte mult viața. Dacă nu ai o lingură de înghețată, cealaltă opțiune este să folosești o lingură pentru a scoate compoziția din castron și o vei modela cu mâinile, după ce ai acoperit-o în biscuiți (va fi greu să formezi altfel biluțele folosindu-ți mâinile). 

în plus față de biscuiți poți acoperi biluțele în ciocolată albă sau neagră, sau le poți tăvăli prin fulgi de cocos – orice vă place vouă și celor mici este permis!

  • Timp de preparare: 15 minute
  • La congelator: 6 ore
  • Timp de gătire: 5 minute
  • Categorie: Desert

© 2023 Mara Marin

Categorii: Desert

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.