Cheesecake fără coacere

Rețeta de cheesecake fără coacere este favorita mea pe timp de vară, alături de alte prăjituri rapide și fără coacere, precum tiramisu. Îmi place tare mult acest cheesecake, pentru că nu e mult de muncă și pot să accept că trebuie să stea câteva ore la congelator sau peste noapte la frigider. Mai bine decât câteva ore în cuptor!

Cheesecake fara coacere cu capsuni

Eu nu folosesc niciun fel de gelatină și nici frișcă sau lapte condensat în compoziția de cheesecake. Îmi place tare mult așa cum este, doar cu cremă de brânză și mascarpone și nu prea mult zahăr. Rece, din frigider, alături de fructe proaspete sau chiar dulceață este un desert excelent pe timp de vară. 

Sincer, acest cheesecake a ajuns să existe în această formă pentru că ani în urmă, când am făcut primul cheesecake, mi s-a părut excesiv de laborioasă toată treaba pentru o prăjitură care se anunța simplă. Așa că, împinsă parțial de lene și parțial de teamă, am decis că voi folosi doar mascarpone și cremă de brânză și îmi voi asuma rezultatul de va fi un dezastru. Iată că nu a fost, iar aceasta este în continuare varianta pe care o prefer. 

În aceeași manieră, rețeta mea de cheesecake nu folosește unt topit, ci doar unt la temperatura camerei, pe care îl pun în blender împreună cu biscuiții și ceva zahăr tos și Voila! – blatul este gata! 

Ingrediente cheesecake fără coacere

Cheesecake fara coacere
  • Mascarpone. Așa cum ziceam, eu folosesc mascarpone. Fac acest lucru pentru că este o cremă de brânză cu un conținut foarte mare de grăsime și, deci, foarte fermă odată răcită – ceea îi conferă structură cheesecake-ului. 
  • Cremă de brânză. Pentru a obține gustul de cheesecake, folosesc și o cremă de brânză clasică, în raport de ⅔ din cantitatea de mascarpone. 
  • Biscuiți digestivi. Aceștia sunt favoriții mei pentru blatul de cheesecake. Mi se par mai aromați și mi se pare că blatul este mai puțin sfărâmicios. 
  • Unt. Pentru blat vei avea nevoie de o cantitate considerabilă de unt. El este cel care permite formarea blatului și nu lasă biscuiții să plece aiurea la plimbare. 
  • Zahăr. Vei avea nevoie de zahăr atât în compoziția de brânză, cât și pentru blat. 
  • Fructe sau dulceață. Pentru decor și servire, vei avea nevoie de fructe proaspete sau de dulceață.

Mod de preparare cheesecake fără coacere

Începem prin a prepara blatul. Într-un robot de bucătărie adăugăm biscuiții împreună cu o lingură de zahăr tos. Pulsăm până când sunt complet mărunțiți. 

Apoi, adăugăm untul moale și pulsăm din nou până când untul este complet încorporat. 

Cu o spatulă, formăm blatul pe fundul unei tăvi, apăsând și nivelând pentru ca acesta să fie cât mai uniform. Este necesar să presezi destul de bine pentru ca blatul să își păstreze integritatea. 

Tava împreună cu blatul se dă la congelator 15 minute. 

În acest timp preparăm crema de brânză. 

Într-un castron încăpător amestecăm brânza mascarpone cu crema de brânză și zahărul pudră și sucul de lămâie folosind un mixer. Vom mixa compoziția câteva minute, până când totul este omogen. 

Așezăm compoziția din brânză peste blat, nivelând cât mai bine posibil. 

Dăm totul la congelator pentru 3-4 ore. 

Cel mai simplu este să folosești o tavă cu pereți detașabili. Astfel, vei putea pune prăjitura simplu pe un platou și o vei decora după plac. 

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheesecake-fara-coacere-reteta-cu-capsuni

Cheesecake fără coacere rețeta cu capsuni


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 25 minute
  • Servire: 8 porții 1x

Ingrediente

Scaleaza

500 de grame mascarpone

300 de grame cremă de brânză

20 de grame zahăr tos

30 de grame zahăr pudră

350 de grame biscuiți digestivi

150 de grame de unt moale

Fructe sau dulceață pentru decor


Instructiuni

  1. Într-un robot de bucătărie adăugăm biscuiții împreună cu o lingură de zahăr tos. Pulsăm până când sunt complet mărunțiți.
  2. Apoi, adăugăm untul moale și pulsăm din nou până când untul este complet încorporat.
  3. Cu o spatulă, aranjăm blatul pe fundul unei tăvi, apăsând și nivelând pentru ca acesta să fie cât mai uniform. Este necesar să presezi destul de bine pentru ca blatul să fie cât mai compact.
  4. Tava cu blatul se dă la congelator 15 minute.
  5. În acest timp preparăm crema de brânză.
  6. Într-un castron încăpător amestecăm brânza mascarpone cu crema de brânză și zahărul pudră și sucul de lămâie folosind un mixer. Vom mixa compoziția câteva minute, până când totul este omogen.
  7. Așezăm compoziția din brânză peste blat, nivelând cât mai bine posibil.
  8. Dăm totul la congelator pentru 3-4 ore sau la frigider peste noapte.
  9. Decorăm cheesecake-ul cu fructe proaspete sau dulceață și servim la 10 minute după ce l-am scos din frigider.

Note

Cel mai simplu este să folosești o tavă cu pereți detașabili. Astfel, vei putea pune prăjitura simplu pe un platou și o vei decora după plac.

 

  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de răcire: 3 – 12 ore
  • Timp de gătire: 5 minute
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Internațională

Cuvinte: cheesecake cu capsuni

Categorii: Desert

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.