Eu nu folosesc niciun fel de gelatină și nici frișcă sau lapte condensat în compoziția de cheesecake. Îmi place tare mult așa cum este, doar cu cremă de brânză și mascarpone și nu prea mult zahăr. Rece, din frigider, alături de fructe proaspete sau chiar dulceață este un desert excelent pe timp de vară.
Sincer, acest cheesecake a ajuns să existe în această formă pentru că ani în urmă, când am făcut primul cheesecake, mi s-a părut excesiv de laborioasă toată treaba pentru o prăjitură care se anunță simplă. Așa că, împinsă parțial de lene și parțial de teamă, am decis că voi folosi doar mascarpone și cremă de brânză și îmi voi asuma rezultatul de va fi un dezastru. Iată că nu a fost, iar aceasta este în continuare varianta pe care o prefer.
În aceeași manieră, rețeta mea de cheesecake nu folosește unt topit, ci doar unt la temperatura camerei, pe care îl pun în blender împreună cu biscuiții și ceva zahăr tos și Voila! – blatul este gata!
Ingrediente cheesecake fără coacere

- Mascarpone. Așa cum ziceam, eu folosesc mascarpone. Fac acest lucru pentru că este o cremă de brânză cu un conținut foarte mare de grăsime și, deci, foarte fermă odată răcită – ceea îi conferă structură cheesecake-ului.
- Cremă de brânză. Pentru a obține gustul de cheesecake, folosesc și o cremă de brânză clasică, în raport de ⅔ din cantitatea de mascarpone.
- Biscuiți digestivi. Aceștia sunt favoriții mei pentru blatul de cheesecake. Mi se par mai aromați și mi se pare că blatul este mai puțin sfărâmicios.
- Unt. Pentru blat vei avea nevoie de o cantitate considerabilă de unt. El este cel care permite formarea blatului și nu lasă biscuiții să plece aiurea la plimbare.
- Zahăr. Vei avea nevoie de zahăr atât în compoziția de brânză, cât și pentru blat.
- Fructe sau dulceață. Pentru decor și servire, vei avea nevoie de fructe proaspete sau de dulceață.
Mod de preparare cheesecake fără coacere
Începem prin a prepara blatul. Într-un robot de bucătărie adăugăm biscuiții împreună cu o lingură de zahăr tos. Pulsăm până când sunt complet mărunțiți.
Apoi, adăugăm untul moale și pulsăm din nou până când untul este complet încorporat.
Cu o spatulă, formăm blatul pe fundul unei tăvi, apăsând și nivelând pentru ca acesta să fie cât mai uniform. Este necesar să presezi destul de bine pentru ca blatul să își păstreze integritatea.
Tava împreună cu blatul se dă la congelator 15 minute.
În acest timp preparăm crema de brânză.
Într-un castron încăpător amestecăm brânza mascarpone cu crema de brânză și zahărul pudră și sucul de lămâie folosind un mixer. Vom mixa compoziția câteva minute, până când totul este omogen.
Așezăm compoziția din brânză peste blat, nivelând cât mai bine posibil.
Dăm totul la congelator pentru 3-4 ore.
Cel mai simplu este să folosești o tavă cu pereți detașabili. Astfel, vei putea pune prăjitura simplu pe un platou și o vei decora după plac.
Printeaza
Cheesecake fără coacere rețeta cu capsuni
- Timp Total: 25 minute
- Servire: 8 porții 1x
Ingrediente
500 de grame mascarpone
300 de grame cremă de brânză
20 de grame zahăr tos
30 de grame zahăr pudră
350 de grame biscuiți digestivi
150 de grame de unt moale
Fructe sau dulceață pentru decor
Instructiuni
- Într-un robot de bucătărie adăugăm biscuiții împreună cu o lingură de zahăr tos. Pulsăm până când sunt complet mărunțiți.
- Apoi, adăugăm untul moale și pulsăm din nou până când untul este complet încorporat.
- Cu o spatulă, aranjăm blatul pe fundul unei tăvi, apăsând și nivelând pentru ca acesta să fie cât mai uniform. Este necesar să presezi destul de bine pentru ca blatul să fie cât mai compact.
- Tava cu blatul se dă la congelator 15 minute.
- În acest timp preparăm crema de brânză.
- Într-un castron încăpător amestecăm brânza mascarpone cu crema de brânză și zahărul pudră și sucul de lămâie folosind un mixer. Vom mixa compoziția câteva minute, până când totul este omogen.
- Așezăm compoziția din brânză peste blat, nivelând cât mai bine posibil.
- Dăm totul la congelator pentru 3-4 ore sau la frigider peste noapte.
- Decorăm cheesecake-ul cu fructe proaspete sau dulceață și servim la 10 minute după ce l-am scos din frigider.
Note
Cel mai simplu este să folosești o tavă cu pereți detașabili. Astfel, vei putea pune prăjitura simplu pe un platou și o vei decora după plac.
- Timp de preparare: 20 minute
- Timp de răcire: 3 – 12 ore
- Timp de gătire: 5 minute
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Internațională
Cuvinte: cheesecake cu capsuni
0 Comentarii