Chec pe bază de iaurt – Delicios, pe gustul tuturor

Ingrediente compoziția gălbenușuri:

  • 650 g făină
  • 5 gălbenușuri
  • 45 ml ulei
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 ou
  • 170 ml iaurt

Ingrediente compoziția albușuri:

  • 5 albușuri
  • 65 g zahăr
  • 1/2 linguriță cremă tartar

Mod de preparare:

1. Pentru crema de gălbenușuri, cernem făina într-un bol. Adăugăm restul ingredientelor uscate și amestecăm bine. Adăugăm gălbenușurile, uleiul, sucul de lămâie, oul și iaurtul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, batem albușurile spumă. Adăugăm crema de tartar, zahărul și amestecăm bine până la omogenizare. Amestecăm cele 2 compoziții și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la temperatura de 160 de grade timp de 60 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!