Ingrediente compoziția gălbenușuri:
- 650 g făină
- 5 gălbenușuri
- 45 ml ulei
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1/4 linguriță sare
- 1 ou
- 170 ml iaurt
Ingrediente compoziția albușuri:
- 5 albușuri
- 65 g zahăr
- 1/2 linguriță cremă tartar
Mod de preparare:
1. Pentru crema de gălbenușuri, cernem făina într-un bol. Adăugăm restul ingredientelor uscate și amestecăm bine. Adăugăm gălbenușurile, uleiul, sucul de lămâie, oul și iaurtul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Într-un bol separat, batem albușurile spumă. Adăugăm crema de tartar, zahărul și amestecăm bine până la omogenizare. Amestecăm cele 2 compoziții și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coacem la temperatura de 160 de grade timp de 60 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!