Ceaiul de ghimbir cu scorțișoară – Antiviralul care previne gripa, răceala și îmbunătățește sistemul imunitar

Efectele uimitoare ale ceaiului de ghimbir, scorțișoară și cuișoare asupra organismului

Acest ceai este o combinație clasică pentru nutriționiștii cunoscători iar beneficiile acestei combinații extraordinare merg mult mai departe de plăcerea gustului.

Iată o listă uimitoare cu avantajele pentru sănătate:

– ajută digestia și stimulează absorbția nutrienților

– calmează crampele abdominale

– combate inflamațiile

– susține sănătatea sistemului imunitar

– previne gripele și răcelile

– accelerează metabolismul, fiind eficient și în curele de slăbire

– reduce nivelul de colesterol rău

– previne bolile cardiovasculare

– fluidifică sângele, prevenind formarea cheagurilor

– ajută la desfundarea vaselor de sânge, datorită proprietăților antiinflamatorii din scorțișoară

– are proprietăți antioxidante

– calmează durerile asociate cu artrita

– reduce nivelul glicemiei, fiind recomandat persoanelor suferinde de diabet

– calmează și îmbunătățește capacitatea de concentrare

– susține eliminarea toxinelor din organism

– cuișoarele fiind un bun antiseptic, antiinflamator, calmant și anticoagulant, au efecte benefice împotriva inflamațiilor, infecțiilor și formării cheagurilor de sânge

– ameliorează problemele digestive precum flatulența, balonarea și colita de putrefacție

– prin proprietățile antivirale, calmează simptomele gripelor și răcelilor ( congestia nazală, durerea în gât )

Ceai rapid de ghimbir, cuișoare și scorțișoară pentru slăbit

Acest amestec are capacitatea de a accelera metabolismul, de a stimula arderea grăsimilor și de a elimina toxinele din organism, astfel grăbind procesul de slăbire.

Cuișoarele conțin o varietate de fibre alimentare și de fitonutrienți, magneziu, alciu, acizi grași Omega-3, mangan, vitamina K și C.

Pentru a prepara un ceai rapid, în 5 minute, este nevoie de o linguriță de praf de scorțișoară, 8 cuișoare și o linguriță de praf de ghimbir. Se bea o cană dimineața pe stomacul gol și una seara, înainte de culcare. Cura se continuă timp de două săptămâni, minim.

Ceai de ghimbir, cuișoare și scorțișoară pentru imunizare și detoxifiere

Pentru a profita la maxim de toate substanțele active benefice din aceste trei ingrediente, este nevoie să alocăm un pic mai mult timp preparării.

Se curăță o bucată de ghimbir de aproximativ 5 cm, se taie în feliuțe și se pune într-o cratiță. Se adaugă și 3 batoane de scorțișoară, jumătate de lingură de cuișoare proaspăt mărunțite și un litru de apă. Amestecul se lasă la fiert, pe foc mic, timp de 40 de minute, apoi se strecoară și se consumă fierbinte sau rece, câte 2 sau 3 căni pe zi.

Acest ceai are un gust intens și ușor dulceag; dacă nu se consumă ca parte a unei cure de slăbire, se poate adăuga și o lingură de miere pentru un gust mai plăcut. Altfel, se poate adăuga zeamă sau coajă de lămâie sau de portocală.

Cuișoarele se cumpără întregi, și pentru a vedea dacă sunt proaspete, se strâng între degete și se asigură că elimină un pic de ulei. Se zdrobesc chiar înainte de folosire, cu ajutorul unei râșnițe de condimente sau unui mojar, în bucățele mici.