Cartofi prăjiți la cuptor super crocanți

Cartofi prăjiți la cuptor cu foarte puțină grăsime, rețetă super simplă și delicioasă. Cartofii ies crocanți și foarte aromați.

Cartofi prăjiți la cuptor

Cartofii prăjiți la cuptor sunt o gustare excepțional de delicioasă și foarte populară. Poți face cu succes acești cartofi, care sunt super buni cu o crustă crocantă.

Pentru cartofi prăjiți perfecți, crocanți la exterior și pufoși la interior, este ideal să alegi cartofi cu conținut ridicat de amidon.

Taie cartofii cu grijă în bucăți subțiri, asemănătoare cartofilor prăjiți. Pe cât posibil, asigură-te că îi tai uniform, pentru a te asigura că toți cartofii prăjiți se coc și devin crocanți în același timp.

Lasă cartofii tăiați în apă rece timp de cel puțin 40 de minute. Înmuierea este esențială pentru prepararea cartofilor prăjiți la cuptor, iar același lucru este valabil și pentru cartofii copți la cuptor! Se extrage amidonul din cartofi și ajută la obținerea acelei texturi crocante la exterior.

Se coc și apoi se coc din nou și apoi se rumenesc la grill! Practic, va fi nevoie să îi gătești de 3 ori pentru a obține acei cartofi aurii și crocanți. Prima dată îi dăm la cuptor la 220° C, apoi urcăm temperatura la 230° C și apoi, nu în ultimul rând, dăm drumul la grill pentru a-i rumeni. 

Ingrediente pentru cartofi prăjiți la cuptor

Ingrediente cartofi prăjiți la cuptor
  • 1 kilogram (opt cartofi de dimensiune medie), curățați de coajă și tăiați în bastonașe de maxim 1,5-2 cm
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de sare fină
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 1 1/2 linguriță de oregano uscat
  • Pătrunjel proaspăt, pentru servire, opțional
  • Telemea pentru servire, opțional

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de înmuiere pentru cartofi: 40 de minute
Timp de coacere pentru cartofi prăjiți: 50 de minute

Mod de preparare cartofi prăjiți la cuptor

  • 1  Se spală și se decojesc cartofii. Se taie în bastonașe late de maxim 1,5-2 cm, păstrând fiecare bastonaș de aceeași lungime ca și cartoful. Se pun bastonașele de cartofi într-un castron mare umplut cu apă rece și se lasă la înmuiat cel puțin 40 de minute. Se scurg cartofii și se usucă foarte bine.
  • 2  Preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • 3  Întinde cartofii pe o hârtie de copt ușor unsă cu ulei sau untură. Stropește cu ulei de măsline și presară sare, piper și oregano, amestecă pentru a-i acoperi. Se întind cartofii într-un strat uniform și se dau la cuptor pentru 10 minute.
Cartofi taiati pai in tava
  • 4  Se mărește temperatura cuptorului la 230 de grade și se mai lasă la prăjit încă 10 minute.
  • 5  La final, se dă drumul la grill pentru a obține acel aspect auriu, crocant. Se scot din cuptor, se amestecă pentru a-i întoarce pe toate părțile și apoi se dau înapoi în cuptorul cu funcția grill până sunt rumeniți perfect.
  • 6  Pentru servire se presară pătrunjel și telemea rasă sau sfărâmată, dacă se dorește. Se servesc fierbinți cu sos tzatziki din iaurt și castraveți, sau o cremă de brânză.
Tava cu cartofi pai prăjiți în cuptor
Platou cu cartofi prăjiți la cuptor

Dacă ți-a plăcut rețeta lasă te rog o recenzie. Poftă buna!

Categorii: Cină | Prânz

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.