Cartofi noi la cuptor

Rețeta mea de cartofi noi la cuptor îți va pune pe masă cartofi noi aurii cu miez moale și delicios și exterior crocant, totul scăldat în arome de cimbru, salvie și usturoi.

Cartofi noi la cuptor

Vara este sezonul cartofilor noi, iar aroma lor delicată îi face perfecți pentru a fi gătiți în cele mai diverse moduri. Rețeta mea de cartofi noi la cuptor este atât de simplă, încât vei dori să o prepari din nou și din nou. Fie că îi servești ca garnitură sau ca fel principal, acești cartofi sunt pur și simplu delicioși.

Prepară acestă rețetă de cartofi noi, sau încearcă Rețeta de cartofi zdrobiți la cuptor: crocanți, aurii și delicioși. Pentru adevărații pofticioși recomand și Cartofii la cuptor, cu sos de unt, usturoi și parmezan.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 700 de grame de cartofi noi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 crenguță de cimbru
  • 15 grame de unt
  • 8 grame de sare
  • ½ linguriță de piper
  • Apă pentru fiert

Pentru dressing

  • 20 de grame de unt
  • 2 frunze de salvie
  • 2 căței de usturoi zdrobiți

Timp de preparare

  • Timp total: 40 minute
  • Preparare: 10 minute
  • Coacere: 30 minute

Metoda de preparare pas cu pas

  • 1  Spală bine cartofii și îndepărtează coaja frecându-i cu mâna sub jet de apă. Dacă sunt deja spălați și curățați, doar clătește-i bine.
  • 2  Pune cartofii într-o oală cu apă rece și sare, aproximativ 5 grame de sare la fiecare litru de apă, asigurându-te că apa îi acoperă cu 2 cm.
  • 3  Blanșează cartofii timp de 4 minute de când apa începe să clocotească, apoi scurge apa.
  • 4  Așază cartofii într-o tavă de cuptor încăpătoare, presară cu sare și piper și stropește cu 2 linguri de ulei de măsline.
  • 5  Adaugă untul tăiat cubulețe și o căpățână de usturoi tăiată pe jumătate transversal în tavă alături de cartofi.
  • 6  Așează o crenguță de cimbru în tavă, trecând-o prin uleiul din tavă pentru a preveni arderea, și dă la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade.
  • 7  Într-o tigaie, rumenește 20 de grame de unt la foc mic împreună cu 2 frunze de salvie, având grijă să nu arzi untul, timp de 4-5 minute la foc mediu. La final, adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți.
  • 8  Stropește cartofii cu dressingul de unt și servește alături de salată proaspătă sau friptură, după preferință.

Sfaturi utile:

  • Pentru un plus de savoare, poți adăuga la cartofi usturoi pisat sau lămâie tăiată înainte de coacere.
  • Cartofii noi pot varia în mărime, așa că ajustează timpul de coacere în funcție de cât de mari sau mici sunt.
Cartofi noi la cuptor cu usturoi
Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
reteta cartofi noi la cuptor

Rețetă cartofi noi la cuptor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 55 minute
  • Servire: 3 porții 1x

Descriere

Primăvara înseamnă legume multe multe, salate și preparate savuroase, pline de vitamine. De asemenea, primăvara târzie aduce și minunații cartofi noi. Dulci, aromați și cremoși, cartofii noi la cuptor sunt minunați prin simplitate.

 


Ingrediente

Scaleaza

700 de grame de cartofi noi

1 căpățână de usturoi

1 crenguță de cimbru

15 grame de unt

8 grame de sare

½ linguriță de piper

Apă pentru fiert

Pentru dressing

20 de grame de unt

2 frunze de salvie

2 căței de usturoi zdrobiți


Instructiuni

  1. Cartofii noi se spală bine și se îndepărtează coaja frecându-i cu mâna sub jet de apă. Dacă i-ai cumpărat deja spălați și curățați (cum este frecvent în ultimii ani în piețe), este nevoie doar să îi speli.
  2. Cartofii curați se pun la fiert într-o oală cu apă rece cât să-i acopere cu 2 centimetri și sare. Este bine să pui aproximativ 5 grame de sare la fiecare litru de apă în care fierb cartofii.
  3. Se blanșează cartofii timp de 4 minute de când apa începe să clocotească. Se scurge apa, iar cartofii se așează într-o tavă încăpătoare pretabilă pentru cuptor.
  4. Cartofii se presară cu puțină sare și piper și se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă untul tăiat cubulețe mărunte.
  5. Se taie o căpățână de usturoi pe jumătate, transversal (de-a latul) și se așează în tavă lângă cartofi.
  6. Se așează și o crenguță de cimbru în tavă pe care o trecem prin uleiul din tavă, sau o masăm bine cu ulei pentru a preveni arderea.
  7. Dăm cartofii la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade.
  8. După cele 45 de minute scoatem cartofii cu o spumieră și îi așezăm pe un platou.
  9. Opțional, într-o tigaie punem 20 de grame de unt și îl rumenim la foc foarte mic împreună cu 2 frunze de salvie. Avem grijă să nu ardem untul. Acesta ar trebui să capete o culoare aurie. Clarifierea untului se face timp de 4-5 minute la foc mediu. La final, se adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți.
  10. Se stropesc cartofii cu dressingul de unt și se servesc cu salată proaspătă sau friptură după preferință, de pui, porc, sau vită.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gătire: 50 minute
  • Categorie: Prânz
  • Bucătărie: Românească
Categorii: Prânz | Cină | Vegetariene

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.