Ingrediente
Scaleaza
500 de grame de cartofi
2.5 litri de apă
3 lingurițe de sare
20 de grame de unt
½ legătură de mărar
½ linguriță de piper
Instructiuni
- Cartofii se spală bine și se curăță. Dacă folosești cartofi noi deja „lustruiți” este nevoie doar să îi speli bine sub jet de apă.
- Se taie cartofii cuburi generoase de 2 centimetri, sau se lasă întregi dacă sunt cartofi noi de mici dimensiuni.
- Se pun la fiert în apă rece cu câte 1-2 lingurițe de sare pentru fiecare litru de apă. Se aduc la fierbere la foc iute, iar apoi se micșorează focul către o flacără medie.
- După primele 10 minute începem să verificăm cartofii cu o furculiță. Cartofii sunt fierți atunci când sunt pătrunși ușor cu furculița, însă nu vrem să îi aducem în stadiul în care se rup când îi pătrundem.
- Când cartofii sunt fierți, se scurge apa, iar cartofii se așează într-un castron. Se amestecă cu 20 de grame de unt sau 2 linguri de ulei de măsline și se asezonează cu piper și mărar tocat după plac.
- Catofii natur sunt o garnitură minunată pentru orice fel de carne, dar merg de minune și simpli alături de o salată de vară sau de o salată de sfeclă roșie.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 30 minute