Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
reteta cartofi natur

Rețetă cartofi natur


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 40 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Ingrediente

Scaleaza

500 de grame de cartofi

2.5 litri de apă

3 lingurițe de sare

20 de grame de unt

½ legătură de mărar

½ linguriță de piper


Instructiuni

  1. Cartofii se spală bine și se curăță. Dacă folosești cartofi noi deja „lustruiți” este nevoie doar să îi speli bine sub jet de apă.
  2. Se taie cartofii cuburi generoase de 2 centimetri, sau se lasă întregi dacă sunt cartofi noi de mici dimensiuni.
  3. Se pun la fiert în apă rece cu câte 1-2 lingurițe de sare pentru fiecare litru de apă. Se aduc la fierbere la foc iute, iar apoi se micșorează focul către o flacără medie.
  4. După primele 10 minute începem să verificăm cartofii cu o furculiță. Cartofii sunt fierți atunci când sunt pătrunși ușor cu furculița, însă nu vrem să îi aducem în stadiul în care se rup când îi pătrundem.
  5. Când cartofii sunt fierți, se scurge apa, iar cartofii se așează într-un castron. Se amestecă cu 20 de grame de unt sau 2 linguri de ulei de măsline și se asezonează cu piper și mărar tocat după plac.
  6. Catofii natur sunt o garnitură minunată pentru orice fel de carne, dar merg de minune și simpli alături de o salată de vară sau de o salată de sfeclă roșie.
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătire: 30 minute