Cartofi în sos Carbonara, la cuptor. Vai vai, cât pot fi de buni!

Ingrediente necesare:

500 g cartofi albi
50 g parmezan ras
3 gălbenușuri de ou
180 g smântână
150 g cașcaval ras
75 g bacon
1 ardei roșu

o legătură pătrunjel proaspăt
sare și piper alb, după gust

Mod de preparare:

Fierbem cartofii în apă sărată pentru aproximativ 15 minute, apoi scoatem cartofii din apă, lăsăm un pic să se răcească și îi decojim.

Tăiem cartofii în cubulețe.

Amestecăm smântâna cu gălbenușurile, parmezanul și cașcavalul ras, potrivim de sare și piper.

Călim cubulețele de bacon timp de 2 minute, apoi adăugăm peste cartofi, procedăm la fel și cu ardeiul tocat mărunt.

Amestecăm, apoi transferăm amestecul într-o tavă antiaderentă și turnăm și amestecul se smântână peste cartofi.

Presărăm și pătrunjelul spălat și tocat mărunt, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, și coacem timp de 25 de minute.

Scoatem tava din cuptor, lăsăm cartofii să se răcească puțin, apoi putem servi.

Poftă bună!

Sursă rețetă: coolinarika.com/recept/krumpir-alla-carbonara/