Camembert la cuptor

Din seria aperitivelor rapide și delicioase avem emblematicul camembert la cuptor. Un preparat simplu, plin de savoare și minunat de servit la o petrecere informală.

Camembert la cuptor

Povestea acestui preparat este destul de scurtă, iar rețeta este mai mult o metodă de preparare, care nici aceea, fie vorba între noi, nu este prea complexă. Va necesita un minimum de efort, iar dacă acest preparat întâlnit adesea în restaurante ți-a plăcut în mod deosebit, este bine de știut că îl poți face la tine acasă în doi timpi și trei mișcări. 

Ce ai nevoie pentru a prepara camembert la cuptor

Camembert. Vei avea nevoie de o roată medie de camembert, dintre cele standard care se găsesc în supermarketurile noastre. 

Ustuori & Cimbru. Pentru asezonare, vei avea nevoie de usturoi și cimbru. Dacă acestea nu sunt pe placul tău, e bine să șii că le poți înlocui cu multe alte ierburi aromatice, iar în loc de usturoi poți pune cu succes nuci. 

Ulei de măsline. Pentru a stropi puțin roata de camembert, însă nu vei avea nevoie decât de un strop. 

Cum se prepară camembert la cuptor

Se scoate brânza din ambalajul de plastic și ai 2 opțiuni: o lași în cutiuța de lemn și o coci în ea, sau muți camembertul într-un vas potrivit pe dimensiunea roții de brânză. Eu prefer să nu îl coc în cutia de lemn pentru că adesea este lipită eticheta pe baza acesteia, iar cutia este capsată și nu știm din ce tip de metal sunt acele capse. 

Se crestează partea superioară cu un cuțit ascuțit formând un model rombic. În spațiile create se pune usturoi tăiat felii și cimbru și se asezonează cu cimbru proaspăt. 

Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute. 

Se servește cu felii de pâine prăjită. 

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Camembert la cuptor

Rețetă camembert la cuptor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 30 min
  • Servire: 23 porții 1x

Descriere

Din seria aperitivelor rapide și delicioase avem emblematicul camembert la cuptor. Un preparat simplu, plin de savoare și minunat de servit la o petrecere informală.


Ingrediente

Scaleaza

1 roată de 250 de grame de camembert

2 căței de usturoi tăiați felii

45 fire de cimbru proaspăt


Instructiuni

  1. Se scoate brânza din ambalajul de plastic și ai 2 opțiuni: o lași în cutiuța de lemn și o coci în ea, sau muți camembertul într-un vas potrivit pe dimensiunea roții de brânză. Eu prefer să nu îl coc în cutia de lemn pentru că adesea este lipită eticheta pe baza acesteia, iar cutia este capsată și nu știm din ce tip de metal sunt acele capse.
  2. Se crestează partea superioară cu un cuțit ascuțit formând un model rombic. În spațiile create se pune usturoi tăiat felii și cimbru și se asezonează cu cimbru proaspăt.
  3. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
  4. Se servește cu felii de pâine prăjită.
  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gătire: 25 min
  • Categorie: Aperitive

© 2023 Mara Marin

Categorii: Aperitive

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.