Povestea acestui preparat este destul de scurtă, iar rețeta este mai mult o metodă de preparare, care nici aceea, fie vorba între noi, nu este prea complexă. Va necesita un minimum de efort, iar dacă acest preparat întâlnit adesea în restaurante ți-a plăcut în mod deosebit, este bine de știut că îl poți face la tine acasă în doi timpi și trei mișcări.
Ce ai nevoie pentru a prepara camembert la cuptor
Camembert. Vei avea nevoie de o roată medie de camembert, dintre cele standard care se găsesc în supermarketurile noastre.
Ustuori & Cimbru. Pentru asezonare, vei avea nevoie de usturoi și cimbru. Dacă acestea nu sunt pe placul tău, e bine să șii că le poți înlocui cu multe alte ierburi aromatice, iar în loc de usturoi poți pune cu succes nuci.
Ulei de măsline. Pentru a stropi puțin roata de camembert, însă nu vei avea nevoie decât de un strop.
Cum se prepară camembert la cuptor
Se scoate brânza din ambalajul de plastic și ai 2 opțiuni: o lași în cutiuța de lemn și o coci în ea, sau muți camembertul într-un vas potrivit pe dimensiunea roții de brânză. Eu prefer să nu îl coc în cutia de lemn pentru că adesea este lipită eticheta pe baza acesteia, iar cutia este capsată și nu știm din ce tip de metal sunt acele capse.
Se crestează partea superioară cu un cuțit ascuțit formând un model rombic. În spațiile create se pune usturoi tăiat felii și cimbru și se asezonează cu cimbru proaspăt.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
Se servește cu felii de pâine prăjită.
Printeaza
Rețetă camembert la cuptor
- Timp Total: 30 min
- Servire: 2 – 3 porții 1x
Descriere
Din seria aperitivelor rapide și delicioase avem emblematicul camembert la cuptor. Un preparat simplu, plin de savoare și minunat de servit la o petrecere informală.
Ingrediente
1 roată de 250 de grame de camembert
2 căței de usturoi tăiați felii
4–5 fire de cimbru proaspăt
Instructiuni
- Se scoate brânza din ambalajul de plastic și ai 2 opțiuni: o lași în cutiuța de lemn și o coci în ea, sau muți camembertul într-un vas potrivit pe dimensiunea roții de brânză. Eu prefer să nu îl coc în cutia de lemn pentru că adesea este lipită eticheta pe baza acesteia, iar cutia este capsată și nu știm din ce tip de metal sunt acele capse.
- Se crestează partea superioară cu un cuțit ascuțit formând un model rombic. În spațiile create se pune usturoi tăiat felii și cimbru și se asezonează cu cimbru proaspăt.
- Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
- Se servește cu felii de pâine prăjită.
- Timp de preparare: 5 min
- Timp de gătire: 25 min
- Categorie: Aperitive
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii