Biscuiți de post cu semințe de in – Crocanți și delicioși, ideali pentru orice eveniment în familie

Biscuiți delicioși și sănătoși cu semințe de in – Rețetă fragedă de post, mereu în trend!

Una dintre regulile de aur ale alimentației corecte ne sugerează să mâncăm din 3 în 3 ore, de preferat porții mici. Și pentru că această regulă nu poate fi aplicată zilnic, din cauza programului încărcat de acasă / de la serviciu, soluția este… gustări sănătoase!

Nu confundați gustările cu consumul de dulciuri nocive sau batoane de ciocolată pline de tot felul de chestii – Se recomandă să apelăm la snack-uri sănătoase și hrănitoare, de aceea vă propunem să le preparați acasă, natural…

Fursecurile cu semințe de in vor duce cu zăhărelul senzația de foame și, deloc de neglijat, va diversifica meniul dumneavoastră de post, fără a adăuga calorii în plus… În plus, semințele de in se vor dovedi benefice și pentru digestie.

Un singur dezavantaj au aceste fursecuri… se termină mult prea repede!

Ingrediente:

  • 135 g făină de grâu
  • 25 g zahăr
  • puțină sare
  • 2 linguri de semințe de in
  • 50 ml de apă
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară?

Cerneți și amestecați făina cu sarea, zahărul și semințele de in.

Amestecați apa și uleiul și puneți pe pe foc – după ce fierbe, se toarnă imediat în recipientul cu amestecul pregătit anterior.

Cu ajutorul unei spatule, frământați rapid și suficient aluatul, apoi lăsați-l deoparte timp de 15 minute.

Întindeți aluatul și formați o foaie de jumătate de centimetru grosime. Tăiați în pătrățele mici.

Aranjați fursecurile în tava în care doriți să le coaceți, tapetată cu hârtie pentru copt.

Coaceți aproximativ 10 minute (până devin aurii-maronii), la 200 de grade Celsius.

Trebuie să recunoaștem… se gătesc super simplu și arată grozav!

Și un mic sfat, de final de rețetă… gătiți o porție dublă sau chiar triplă de aluat! Coaceți cantitatea potrivită de fursecuri, înghețați restul aluatului. Următoarea dată, tot ce rămâne de făcut va fi să dezghețați aluatul, să faceți fursecurile și să le coaceți…

Poftă bună!

Încă nu ați pus ceaiul la fiert sau cafeaua pe foc?

Să le savurați cu drag, cu familia și prietenii!