Descriere
Descoperiți arpagicul caramelizat – un preparat dulce și aromat, perfect ca garnitură sau ingredient în mâncăruri diverse. Simplitate și gust deosebit într-un mare fel.
Ingrediente
Scaleaza
500 de grame de arpagic galben
10 ml de oțet balsamic
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper
1 linguriță de miere
80 de ml de supă clară
1 foaie de dafin
Instructiuni
- Se curăță arpagicul. Dacă ți se pare prea complicat, nu ai chef, sau pur și simplu nu ai timp, vezi sfatul meu de la începutul articolului. Poate ai noroc, ca mine, și se găsește un doritor entuziast să curețe arpagicul pentru tine.
- Se așează arpagicul într-o tigaie antiaderentă împreună cu 2 linguri de ulei. Se adaugă sarea și se scutură tigaia, sau se amestecă arpagicul. Se lasă la foc mediu timp de 2-3 minute.
- Se adaugă oțetul balsamic și se scutură din nou tigaia pentru a acoperi bine arpagicul. Se așteaptă să se evapore complet, aproximativ 1 minut.
- Se adaugă supa și mierea. Se reduce focul la minim, se acoperă tigaia și se lasă să se gătească 15 minute până când lichidul se evaporă în proporție de 80%.
- După acest timp, se mărește focul, se descoperă tigaia și se lasă arpagicul să caramelizeze.
- Timp de preparare: 45 minute
- Timp de gătire: 20 minute
- Categorie: Vegetariene
- Metoda: Caramelizare
- Bucătărie: Internațională