Aperol Spritz: Cocktailul perfect pentru zilele de vară

Aperol Spritz și-a revendicat locul de cea mai bună băutură a verii. Este un aperitiv italian stil amaro, răcoritor și ușor de preparat cu doar trei ingrediente: Aperol, Prosecco și apă minerală. 

Cocktail Aperol Spritz

Când vine vorba de cocktailuri, Aperol Spritz se distinge prin simplitatea și savoarea sa unică. Acesta este mai mult decât o băutură; este o invitație la relaxare și socializare. Dar ce face Aperol Spritz atât de special? Răspunsul stă în gustul său dulce-amărui. Aroma sa este o împletire rafinată de citrice și ierburi, care evocă nuanțe de portocală amară și revent.

Ingrediente Aperol Spritz

Ingrediente Aperol Spritz
 • 3 părți de Prosecco D.O.C. (90ml)
 • 2 părți de Aperol (60ml)
 • 1 strop de apă minerală (30ml)
 • Cuburi de gheață
 • 1 felie de portocală

Cum se prepară Aperol Spritz

 • 1  Alege un pahar înalt cu picior. Paharele de vin alb sunt excelente pentru servirea unui Aperol, dar poți folosi și un pahar highball.
 • 2  Umple paharul cu multă gheață.
 • 3  Folosește un shot de cocktail pentru a măsura Aperolul și toarnă-l peste gheață.
 • 4  Toarnă prosecco peste Aperol.
 • 5  Completează cu apă minerală.
 • 6  Amestecă ușor cu o linguriță.
 • 7  Decorează cu o felie mare de portocală sau, pentru un plus de savoare, adaugă măsline sărate și o felie de portocală.

Pentru o variantă mai festivă, poți înlocui apa minerală carbogazoasă cu șampanie. Servește-l rece, imediat după preparare.

Preparare Aperol Spritz
Categorii: Cocktail

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

1 Comentariu

 1. Glikotril Romania

  Aperol Spritz este cu adevărat cocktailul perfect pentru zilele de vară! Cu gustul său dulce-amărui și aroma rafinată de citrice, este o plăcere în fiecare pahar. Dar cum se poate adapta acest cocktail la diverse preferințe? Este varianta cu șampanie cu adevărat mai festivă decât cea clasică cu apă minerală? Voi cum preferați să savurați Aperol Spritz în serile călduroase de vară?

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.