Când ai chef să te uite Dumnezeu prin bucătărie preparând un aperitiv, poți să încerci aceste clătite cu spanac și somon afumat.
Lăsând gluma la o parte, nu-i un aperitiv prea dificil, cât durează destul să faci clătitele. Dacă funcționezi pe principiul „Aoleu! Am musafiri, să fac ceva repede!”, nu o să prea meargă, dar pentru toate celelalte ocazii în care te-ai plictisit de aperitivele clasice, poți încerca acest tort de clătite cu somon afumat.
Este absolut delicios mai ales a doua zi, după ce a petrecut câteva ore la frigider. Asta înseamnă că poți prepara acest aperitiv în avans și îl poți ține la frigider până în momentul în care îl servești.
Cantitățile pe care le-am folosit aici sunt potrivite pentru 6 porții de aperitiv, dar dacă ai mai multe persoane la masă, poți dubla sau chiar tripla cantitățile direct din cardul cu rețeta, pe care îl poți și printa, sau îl poți folosi direct online în timp ce prepari rețeta. Poți să tai fiecare ingredient pe măsură ce îl adaugi pentru a nu uita nimic în timpul preparării.
Ingrediente aperitiv cu somon
Pentru prepararea clătitelor vei avea nevoie de făină, o mână de spanac, lapte, ouă, ulei și un praf de sare.
Vei mai avea nevoie si de următoarele ingrediente pentru crema acestui tort aperitiv:
- Somon. Nu va fi nevoie de foarte mult, 100 de grame de somon afumat și câteva feliuțe pentru decor sunt suficiente pentru un preparat echilibrat și plin de gust.
- Cremă de brânză. Poți folosi cremă de brânză clasică, sau mascarpone. Ambele funcționează minunat.
- Castravete. Castravetele aduce o notă fresh preparatelor care sunt destul de bogate în grăsimi – somonul și crema de brânză.
- Mărar. Pentru că somonul este prieten tare bun cu mărarul, nu i-am putut despărți în aceast preparat.
Cum se prepară aperitivul cu somon

Începem prin a prepara clătitele – de altfel și partea care dureaza cel mai mult în acest preparat.
Într-un bol punem 40-50 de grame de spanac proaspăt împreună cu 3 ouă și un praf de sare. Se omogenizează folosind un blender de mână. Vei vrea să nu mai ai bucățele de spanac mai mari deloc.
Adăugăm făina și amestecăm cu un tel până la omogenizare. Se adaugă 250 de ml de lapte și se amestecă din nou până când obținem un aluat lichid de clătite. Se adaugă 1 lingură generoasă de ulei și se lasă aluatul la frigider 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Într-o tigaie cu diametrul de 15 centimetri se încălzește puțin ulei. Ține uleiul aproape, va trebui să adăugi câte un strop înainte de a coace fiecare clătită.
Pune o lingură generoasă de aluat în tigaie și asigură-te că ocupă întreaga suprafață într-un strat puțin mai gros decât al unei crêpe, dar mult mai subțire decât pentru pancake.
Când clătita face găurele sesizabile la suprafață, este momentul să o întoarcem. Având un diametru mic, îți va fi foarte simplu să le întorci cu o spatulă.
După ce am terminat clătitele, vom prepara umplutura pentru tort.
Pentru aceasta, vei tăia cubulețe 100 de grame de somon afumat, 100 de grame de castravete și câteva fire de mărar. Toate aceste ingrediente se amestecă cu 200 de grame de cremă de brânză sau mascarpone.
Se adaugă sare după gust, în funcție de cât de sărat este somonul pe care l-ai cumpărat.
Pentru a obține un tort frumos, îți recomand să tai marginile arse ale clătitelor, dar nu e musai. Poți face acest lucru punând un castron sau o farfurie cu o dimensiune doar puțin mai mică decât a clătitei peste aceasta și tăiând cu cuțitul în jurul acesteia.
Așezăm prima clătită direct pe platoul pe care vom servi aperitivul și o ungem cu crema de brânză și somon. Vom proceda astfel, in straturi, până la 12 clătite.
Notă: Dacă cumva iți mai rămân clătite, să știi că sunt delicioase, așa că le poți combina cu umplutura ta favorită și le poți mânca ca atare.

Rețetă aperitiv cu somon afumat
- Timp Total: 1 oră și 10 minute
- Servire: 6 porții 1x
Descriere
Un aperitiv care nu doar arata super bine, dar este și fantastic de gustos! Este minunat la mesele festive, dacă vrei să le oferi celor de la masă un aperitiv mai deosebit. Nu este rapid, dar îl poți face în avans.
Ingrediente
Pentru clătite
250 de ml de lapte
3 ouă
40–50 g de spanac (sau o mână generoasă)
110 grame de făină
Un praf de sare
1 lingură de ulei pentru compoziție
Ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
200 de grame de cremă de brânză sau mascarpone
100 de grame de somon afumat
100 de grame de castravete
3–4 fire de mărar
Sare după gust
Instructiuni
Începem prin a prepara clătitele – de altfel și partea care dureaza cel mai mult în acest preparat.
Într-un bol punem 40-50 de grame de spanac proaspăt împreună cu 3 ouă și un praf de sare. Se omogenizează folosind un blender de mână. Vei vrea să nu mai ai bucățele de spanac mai mari deloc.
Adăugăm făina și amestecăm cu un tel până la omogenizare. Se adaugă 250 de ml de lapte și se amestecă din nou până când obținem un aluat lichid de clătite. Se adaugă 1 lingură generoasă de ulei și se lasă aluatul la frigider 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Într-o tigaie cu diametrul de 15 centimetri se încălzește puțin ulei. Ține uleiul aproape, va trebui să adăugi câte un strop înainte de a coace fiecare clătită.
Pune o lingură generoasă de aluat în tigaie și asigură-te că ocupă întreaga suprafață într-un strat puțin mai gros decât al unei crêpe, dar mult mai subțire decât pentru pancake.
Când clătita face găurele sesizabile la suprafață, este momentul să o întoarcem. Având un diametru mic, îți va fi foarte simplu să le întorci cu o spatulă.
După ce am terminat clătitele, vom prepara umplutura pentru tort.
Pentru aceasta, vei tăia cubulețe 100 de grame de somon afumat, 100 de grame de castravete și vei toca câteva fire de mărar. Toate aceste ingrediente se amestecă cu 200 de grame de cremă de brânză sau mascarpone.
Se adaugă sare după gust, în funcție de cât de sărat este somonul pe care l-ai cumpărat.
Pentru a obține un tort frumos, îți recomand să tai marginile arse ale clătitelor, dar nu e musai. Poți face acest lucru punând un castron sau o farfurie cu o dimensiune doar puțin mai mică decât a clătitei peste aceasta și tăiând cu cuțitul în jurul acesteia.
Așezăm prima clătită direct pe platoul pe care vom servi aperitivul și o ungem cu crema de brânză și somon. Vom proceda astfel, in straturi, până la 12 clătite.
Note
Dacă cumva iți mai rămân clătite, să știi că sunt delicioase, așa că le poți combina cu umplutura ta favorită și le poți mânca ca atare.
- Timp de preparare: 30 minute
- Timp de gătire: 40 minute
- Categorie: Aperitive
- Bucătărie: Internațională
Mai multe rețete de aperitiv pe care sa le faci:
- Pachețele de primăvară cu legume
- Rețetă humus de casă
- Falafel rețetă originală
- Chiftele de cartofi fierți
- Camembert la cuptor cu usturoi
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii