Adjika, sos picant la borcan – Se potrivește la orice mâncare

Ingrediente necesare:

500 g morcovi
500 g ardei grași, roșii
200 g usturoi
300 g ceapă
250 ml ulei
2,5 kg roșii
3 ardei roșii, iuți
250 ml oțet (6%)
jumătate pahar sare
1 pahar zahăr

Mod de preparare:

Curățăm și spălăm legumele, apoi le dăm prin mașina de tocat.

Punem toate legumele într-o cratiță potrivită, le amestecăm bine, le aducem până la punctul de fierbere după care continuăm să fierbem timp de 30 de minute.

Turnăm apoi uleiul și oțetul peste legume, amestecăm și fierbem la foc mic încă 30 de minute.

Punem și zahărul și sarea, amestecăm și fierbem încă o oră sau 2 ore jumătate, dacă dorim să conservăm sosul pentru iarnă.

În timp ce legumele fierb, spălăm foarte bine borcanele și capacele, apoi le sterilizăm în cuptorul cu microunde.

Transferăm sosul în borcanele pregătite, închidem borcanele ermetic și le lăsăm să se răcească.

Depozităm în cămară sau în frigider.

Să îl savurați cu poftă, alături de bucatele din carne sau de garnitura preferată!